17 Ocak 2012 Salı

Sütte kanser tehdidi

Piyasada satılmakta olan sütlerde karaciğer kanseri, sarılık ve siroz riskini artıran antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1 olduğu ortaya çıktı. Kanserli sütler toplanmazken, Bakan Eker, firmaların isimlerini açıklayacaklarını söylemekle yetindi.

Marketlerden ve bakkaldan satın aldığımız sütlerde kanser riskini artırıcı maddeler bulunduğu ortaya çıktı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, sütlerde karaciğer kanseri, sarılık ve siroza yakalanma riskini artıran antibiyotik kalıntısı ve aflatoksin M1 olduğunu doğruladı.

Bakan Eker, kansere yol açan ve halen satışı devam eden sütlerin piyasadan toplanmasını öngörmezken, mevzuata uygunsuz faaliyet gösteren işletmelerin isimlerinin ifşa edileceğini söylemekle yetindi. Gerekli denetimleri yaparak önlemlerin alınmasını sağlamayan Bakan Eker, sorumluluğu tüketicilere yüklemeye çalışarak, "her eve bir gıda denetçisi" projesini hayata geçireceklerini belirtti.

Sağlıksız ürünleri toplayarak tüketimini önleme tedbiri almayan AKP Hükümetinin Bakanı Mehdi Eker, "Mevzuata uygunsuz faaliyet gösteren işletmeler açıklanacak, ayrıca mevzuata uygun faaliyet gösteren firmaların belli kriterler çerçevesinde kamuoyu ile paylaşımı sağlanmaktadır. Böylelikle sadece uygunsuz işletmelerin ifşası değil, iyi olan işletmeleri ödüllendirerek yönlendirme anlayışı ile çalışmalar devam ediyor" diye kaydetti.

Kaynak: ETHA