23 Ocak 2012 Pazartesi

Samast'ın Tahliye Talebine Ret

Yargıtay, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın beş yıllık azami tutukluluktan faydalanmak için yaptığı başvuruyu reddetti. Samast, tahliye olmayacak.

Gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın beş yıllık azami tutukluluktan faydalanmak için Yargıtay'a yaptığı başvuru reddedildi.

Yargıtay 1. Ceza Diresi, "tasarlayarak insan öldürmek" ve "ruhsatsız silah taşımak" suçlarından 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Ogün Samast'ın tahliye talebini reddetti.

Hrant Dink davası konusunda İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği "örgütsüz" kararından sonra, Yasin Hayal ve Ogün Samast'ın Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 102. maddesi uyarınca tahliye edilebileceği konuşuluyordu.

CMK 102. madde tutuklulukta geçecek süreyi belirliyor. Bu süre ağır cezada yargılananlar için en fazla beş yıl. Bu yüzden böyle bir ihtimal vardı.

Dink'in avukatlarından Cem Halavurt bianet'e "Samast, için erken tahliye ihtimali var. Ogün 22 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Dosya örgüt kapsamından çıktı; dolayısıyla işlemiş olduğu suç "adi suç" kapsamına alındı. Bu durumda da yatması gereken süre 2/3'e düştü. Adi bir suç olduğu için de beş yıl aşıldığı anda tahliye gerektiriyor" demişti.

Kaynak: Bianet