27 Ocak 2012 Cuma

'Tecrite bir canımızı daha vermeyeceğiz'

TAYAD'lı Aileler, "Tecritin bir canımızı daha almasına izin vermeyeceğiz" diyerek Bakırköy Cezaevi'nde bulunan hasta tutuklu Yasemin Karadağ'ın serbest bıraklımasını istedi. 


TAYAD'lı Aileler, börek hastası '96 Ölüm Orucu eylemcisi hasta tutuklu Yasemin Karadağ'ın serbest bırakılması talebiyle Bakırköy Kadın Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

"Yasemin Karadağ'ın katledilmesine izin vermeceğiz" yazılı pankart açan TAYAD'lı aileler, "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "Yasemin Karadağ serbest bırakılsın", "Devrimci tutsaklar yalnız değildir" şeklinde sloganlar attı.

Burada açıklama yapan Hüseyin Kaşkır, Bakırköy Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yasemin Karadağ'ın, bir böbreğinin çalışmadığını, diğer böbreğinin yüzde onsekizinin çalıştığını, yüksek tansiyonu olduğunu ve bu hastalıklara bağlı olarak iki yıl önce beyin kanaması geçirdiğini söyledi.

Güler Zere'nin, "ölümün kıyısında beni tahliye ettiler" sözlerini hatırlatan Kaşkır, şimdi de Yasemin Karadağ'ın cezaevinde ölüme mahkum edildiğini belirtti.

Kaşkır, Karadağ'ın devrimci düşüncelerinden dolayı tutuklu olduğunu söyledi. Karadağ'ın daha önce defalarca gözaltına alındığını, ancak çıkarıldığı mahkemelerde serbest bırakılıdını kaydeden Kaşkır, polisin hazırladığı komplo sonucu, Karadağ'ın tutuklandığını ifade etti.

Hasta tutuklu Yasemin Karadağ'ın hastalığının yanı sıra cezaevi koşullarıyla da ölüme terk edildiğine dikkat çeken Kaşkır, "12 yılda 2 bine yakın tutuklu ve hükümlü hayatını kaybetti. Tecritin bir canımızı daha almasına izin vermeyeceğiz" dedi. Kaşkır, Karadağ'ın serbest bırakılması ve tedavisinin sürdürülebilmesi için bütün kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

TİMTİK: GÜÇLÜ BİR MUHALEFET YARATILMALI

Yasemin Karadağ'ın avukatı Barkın Timtik, Karadağ'ın 42 yaşında ve 42 kilo olduğunu, ihtiyaçlarını kendi başına gidermekte zorlandığını söyledi. Sağlık raporu olamasına rağmen Karadağ'ın tutuklandığını kaydeden Timtik, serbest bırakılması için güçlü bir toplumsal muhalefetin yaratılması gerektiğini vurguladı. Mahkemelerin, "kaçma şüphesi"ne dayanarak tahliye etmediğini kaydeden Avukat Timtik, "O'nun buna gücü yok" dedi.

Kaynak: ETHA