22 Ocak 2012 Pazar

'İnanç özgürlüğü istiyoruz'

Devrimci Alevi Komitesi, Alevilik üzerindeki baskı ve asimilasyonun son bulması için başlatacağı "İnanç özgürlüğü istiyoruz" kampanyasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Komite, açıklamanın ardından bildiri dağıttı.

Devrimci Alevi Komitesi, yaptığı basın açıklamasıyla Alevilik üzerindeki baskı ve asimilasyonun son bulması için başlatacağı "İnanç özgürlüğü istiyoruz" kampanyasını duyurdu.

Taksim Tramvay Durağı'nda biraraya gelen komite adına açıklama yapan Fatma Bulut, CHP'ye ait belediye zabıtalarının Yeşilkent Pir Sultan Cemevi'nin kapılarını kırarak baskın yaptığından, aleviliğin sözde alevi açılımıyla içinin boşaltıldığından, okullarda alevi öğrencilerin dersten atılmasına kadar varan olaylardan bahsetti.

Bu zihniyetin; devletin inkar, imha ve asimilasyonuna bağlı olan politikalarının sonucu olduğunu, bozuk düzen değişmedikçe alevilerin sorunlarının çözülmesinin mümkün olmadığını dile getiren Bulut, "Başta Alevi inancından olmak üzere tüm inançlardan halkımız; inanç özgürlüğümüz için savaşmaktan başka şansımız yoktur" dedi.

Kaynak: ETHA