27 Ocak 2012 Cuma

Polis nezaretinde baz istasyonu kuruldu

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde bir apartmanın çatısına kurulmak istenen baz istasyonu, halkın tepkisi nedeniyle polis nezaretinde kuruldu.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde bir binanın çatısına baz istasyonu kurulması nedeniyle mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi.

Nusratiye Mahallesi Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi'nde bulunan Akbaba Apartmanının çatısına baz istasyonu kurulurken, mahalle halkı apartman önünde toplandı. Bunun üzerine bölgeye polisler geldi. Baz istasyonu, polislerin nezaretinde kuruldu.

'KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ'

Baz istasyonu kurulan binanın yanındaki apartmanda oturan Mustafa Özcan, baz istasyonu kurulmasını istemediklerini söyledi. Baz istasyonu kurulan binanın tapusunda payı olduğunu belirten Özcan, "Benim buraya baz istasyonu kurulması için herhangi bir onayım, rızam olmadı. Bu arsanın yarı tapusuna da ben sahibim. Ben kesinlikle böyle bir şey istemiyorum. Bunun buradan kaldırılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.

Özcan, baz istasyonunun kaldırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu, Çorlu Kaymakamlığına da şikayette bulunduğunu ifade etti. Mustafa Özcan, baz istasyonlarının zararlarını bildiklerini ve kesinlikle kurulmasını istemediklerini söyledi.

'KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ'

Mahalle sakinlerinden İsmet Gümüş de baz istasyonu kurulmasını istemediklerini ifade ederek, "Çorlu kanser vakalarının artış gösterdiği bir yer oldu. Biz kanser olmak istemiyoruz. Mahallemizde baz istasyonu kurulmasına karşıyız. Ortak tapu bulunan bir yere ortaklardan biri istemediği halde nasıl baz istasyonu kurabiliyorlar. Bunu da anlamak mümkün değil. Baz istasyonu istemiyoruz" dedi.

Şehri Gök de bina sahiplerinin kurulan baz istasyonu karşılığında senelik 10 bin lira para alacaklarını öğrendiklerini ifade ederek, şöyle dedi: "10 bin lira için bunca insanı hasta etmeye hakları var mı? Bizim de çocuklarımız var, bu çocuklar büyümesin mi? Biz burada baz istasyonu olmasını istemiyoruz."

Kaynak: ETHA