24 Ocak 2012 Salı

Başbakan 34 gence bedel biçti!

AKP Grup toplantısında konuşan Erdoğan, Roboski katliamında devlet tarafından öldürülen 34 gencin ailesine "123 bin lira tazminat" ödeneceğini açıkladı. Aileler, "Başbakan'ın parasını istemiyoruz" demişti.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Ortasu (Roboski) Köyü'nde 34 gencin savaş uçaklarından atılan bombalarla katledilmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu öldürülen gençlere biçtikleri bedeli açıkladı.

"Uludere'de çok acı bir olay yaşadık ve 34 vatandaşımızı kaybettik. Büyük bir dikkatle meseleyi takip ediyoruz ve edeceğiz" diyen Erdoğan, yaşananların aydınlanması için tüm imkanlarını kullandıklarını ileri sürdü.

Erdoğan katliamın bedelini ise şöyle açıkladı: "Uludere'de yakınlarını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına hayatını kaybeden herkes için yasal 23 bin lirayı gönderdik. Buna ek olarak hayatını kaybeden her kardeşimiz için 100 bin lirayı tahsis ettik. Yani şu an için 123 bin lirayı ödüyoruz."

'BAŞBAKAN'IN PARASINI İSTEMİYORUZ'

Roboski katliamından tesadüfen kurtulan Servet Encü, ETHA'ya yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'a, "Paranı istemiyoruz" diye seslenmişti.

Hükümetin tazminat ödeme planına tepki gösteren Encü, "Erdoğan'dan para istemiyoruz. Bu katliamı yapanların cezalandırılmasını istiyoruz. Dedelerimiz bu yolu kullanıyordu. Babalarımız bu yolu kullanıyordu. Şimdi de biz kullanıyoruz. Oğullarımızda kullanıyor. Şimdi de bu yolu kapatmayı düşünüyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Biz yine gideriz. Çünkü, geleceğimiz, her şeyimiz bu yoldur" diye konuşmuştu.

Kaynak: ETHA