25 Ocak 2012 Çarşamba

'Utanç davası'nda yine karar yok

Siirt'te aralarında kamu görevlilerinde olduğu çok sayıda kişinin 7 ilköğretim okulu öğrencisi kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ve kamuoyunda "Utanç davası" olarak bilinen davanın 13. duruşmasında da karar çıkmadı.

Siirt'te 7 ilköğretim okulu öğrencisi kız çocuğuna, aralarında esnaf ve memurların da bulunduğu çok sayıda kişinin tecavüz etmesi ile ilgili açılan "Utanç davası"nın 13. duruşması Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada tutuklu yargılanan 10 sanık ile tutuksuz yargılanan 9 sanık ve mağdur avukatları hazır bulundu. Duruşmayı çok sayıda kadın kurumları temsilcileri de takip etti. 19 ay boyunca firari olan ve Ekim ayında tutuklanan Okul Müdür Yardımcısı Fahrettin Kuzu ayrı yargılandığı için duruşmaya getirilmedi. Sanık avukatlarının dosyaları birleştirme talebi ise mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Duruşma, eksik evrakların giderilmesi için 22 Şubat'a ertelendi.

KADIN ÖRGÜTLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Duruşmanın ardından DÖKH, ESP/Sosyalist Kadın Merkezi (SKM), Siirt Belediyesi Berfin Kadın Danışma Merkezi, BDP Siirt Kadın Meclisi, Siirt Barış Anneleri İnisiyatifi, KESK Siirt Kadın Komisyonu, İHD, Diyarbakır DİKASUM, Diyarbakır Selis Kadın Merkezi, Diyarbakır Ceren Kadın Derneği, Diyarbakır Ceren Kadın Danışma Merkezi, Çınar Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Merkezi, EPİDEM, Batman Selis Kadın Danışma Merkezi, Bismil Nujin Kadın Danışma Merkezi, Ergani Selis, Silvan Meya Kadın Danışma Merkezi üyeleri adliye önünde açıklama yaptı.

Kadın örgütleri adına açıklama yapan Siirt Belediyesi Berfin Kadın Danışma Merkezi çalışanı Katibe Demir, davanın zamana yayılmasına tepki göstererek sorumluların bir an önce cezalandırılmasını istedi. Rengi, dini, dili, ulusu, ne olursa olsun, kadınların şiddete maruz kaldığını belirten Demir, "Kadınlara ve çocuklara yönelik her türlü taciz, tecavüz, öldürme, bastırma politikalarını teşhir etmeye devam edeceğiz ve bu davaların takipçisi olacağız" dedi. Demir, tüm kamuoyunu bu davalara sahip çıkmaya çağırdı. Demir, tüm erkeklere kendi cins gerçekliği ile yüzleşmeye, kadınları ise eril zihniyete karşı birlikte mücadeleye etmeye çağırdı.

Yoğun polis ablukası altında yapılan basın açıklaması sırasında ring aracı ile cezaevine götürülen sanıkların bozkurt işareti yapması dikkat çekti.

Kaynak: ETHA