18 Ocak 2012 Çarşamba

'Süt gerçeği neden halktan gizlendi?'

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, "Yıllardır tüketicilere kanser riski taşıyan süt içirildiği konusunda tüketiciler neden bilgilendirilmiyor?" diye sordu.

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, sütün kanser yaptığı yönündeki haberler ile ilgili açıklama yaptı, "Süt başta olmak üzere vatandaşın sağlığını tehlikeye atan tüm gıdaları üretenler hemen açıklanmalıdır" dedi.

Çakar, vahim olanın gerçeğin yıllardır vatandaştan saklanması olduğunu belirterek, "Bugüne kadar, sağlıksız ve riskli sütler ve süt ürünlerinin üretimine ve tüketimine seyirci kalınarak, yeterli denetimler ve analizler yapılmamış, yapıldığı kadarıyla da sonuçları ilgili yasa ve yönetmelik hükümlerine göre risk altındaki tüketicilere duyurulmayarak açıkça firmalardan yana tavır alınmıştır" dedi.

"Yıllardan beri tüketicilere kanser riski taşıyan süt içirildiği konusunda tüketiciler neden bilgilendirilmiyor?" diye sorun Çakar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Tüketicilerin daha fazla mağdur olmalarını önlemek için süt başta olmak üzere vatandaşın sağlığını tehlikeye atan tüm gıda ürünlerini üretenler hemen açıklanmalıdır.

Gıda güvenliği ve tüketici sağlığı artık 'sorumsuz yetkililerin' elinden kurtarılmalı; firmaların ticari çıkarlarını vatandaşın sağlığına yeğleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı hemen istifa etmeli ve tüm sorumlular hesap vermelidir.

Artık, tüketici hakları ve halk sağlığının gerekleri hemen, şimdi yerine getirilmelidir."

Kaynak: ETHA