24 Ocak 2012 Salı

'11 yıl yetmez, bizi de alın'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İstanbul Üniversitesi'ne gelişi sırasında çantasında 3 yumurta ile yakalanan öğrenci Yiğit Ergün hakkında 11 yıl hapis cezası istenmesine Öğrenci Kolektifleri'nden tepki geldi.



Öğrenci Kolektifleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yumurta atacağı iddiasıyla bir arkadaşları hakkında 11 yıl hapis cezası istenmesini protesto etti.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü Ana Kapı önünde bir araya gelen Öğrenci Kolektif üyeleri, "3 yumurta 11 yıl. 11 yıl yetmez bizi de alın, memleketi kurtarın" yazılı pankart açtı.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, "Ülkemizde yargı sistemi çok yavaş ilerliyor olmasına rağmen, gözaltına alınan üniversiteliler hakkında çok kısa bir zamanda jet hızıyla davalar açıldı. Geçtiğimiz hafta beş yıl süren Hrant Dink davasının sonucunda AKP'nin adaletinin nasıl işlendiğini gördük" dedi.

Yumurta atmaya devam edeceklerini söyleyen üniversiteliler, ayrıca Beyazıt'ta özellikle son dönemde öğrenci muhalefetinin büyümesi ile birlikte polis ve idarenin baskısının arttığına dikkat çekti. Öğrenciler, bir Kolektif üyesinin gözaltı sırasında kendisine Emniyet Müdür Yardımcısı diyen birinin "Gerekiyorsa hepinizi tutuklatacağım. Bu okulda solu bitireceğim" dediğini hatırlatarak, üniversitelilere açılan davanın tesadüf olmadığını beirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İstanbul Üniversitesi'ne geldiği gün çantasında yumurta bulunduğu için gözaltına alınan Öğrenci Kolektifleri üyesi Yiğit Ergün hakkında 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: ETHA