26 Ocak 2012 Perşembe

Döven Polis Suçlanan Kadın

İzmir Başsavcılığı karakolda bir kadını döven polisler hakkında 5 yıl 9 ay hapis cezası istemiyle dava açarken, kadın ise polislere "hakaret ettiği, koluna eliyle vurduğu, tırmaladığı ve ittiği" için 6,5 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor.

İzmir Karabağlar Karakolunda Fevziye Cengiz'i darp eden polisler için İzmir Başsavcılığı 5 yıl 9 ay hapis cezası istemiyle  dava açarken, Cengiz hakkında ise 6,5 yıl hapis cezası isteniyor.

Polisler hakkında daha önce "basit yaralama" suçundan 1,5 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Vatan gazetesinin haberine göre, Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinin itirazı üzerine polislere "tehdit ve hakaret" suçlarından yeni bir dava açıldı. Yine de polisler için istenen ceza, şiddete uğrayan kadına istenen cezanın altında kaldı.

Fevziye Cengiz hakkında polislere "hakaret ettiği, koluna eliyle vurduğu, tırmaladığı ve ittiği" gerekçesiyle 6.5 yıla kadar hapis isteniyor.

Başsavcılık görüntülerde dayağı izleyen ve dışardan görünmemesi için perdeyi çeken polis hakkında da "yardım" suçundan dava açtı. Başsavcılık ayrıca karakoldaki dayak görüntüleriyle ilgili bilirkişi raporunda dayağı gizleyerek "arbede" yönünde rapor yazan Bilgi İşlem Şubesi polisleri hakkında da soruşturma açtı.

Ne olmuştu?

Fevziye Cengiz, 16 Temmuz 2011'de İzmir'de bir gece kulübünde eğlenirken kimliği yanında olmadığı için gözaltına alınmış ve götürüldüğü Karabağlar Polis Merkezi'nde polis tarafından şiddet görmüştü.

Fevziye Cengiz olayın ardından sabah savcılığa giderek polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve bunun üzerine polisler de Cengiz hakkında "O da bizi tartakladı" diyerek şikâyetçi olmuştu.

9 Aralık 2011 tarihinde olayın görüntüleri medyaya yansıyınca şiddet uygulayan sivil polisler Hakan Yörük ve Beyit Sezgin ile olayı izleyen Karabağlar Polis Karakolu memuru görevden uzaklaştırıldı.

Kaynak: Bianet