26 Ocak 2012 Perşembe

Ahmet Yıldız Davası Yarın

15 Temmuz 2008 yılında öldürülen Ahmet Yıldız'a ilişkin davanın dokuzuncu duruşması yarın saat 9.10'da Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. LGBTT örgütleri davanın aydınlanması için yarın herkesi duruşmaya katılmaya davet ediyor.

Eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız nefret cinayeti davasının dokuzuncu duruşması yarın görülecek. Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma saat 09.10'da başlayacak.

15 Eylül 2011'de Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 8. duruşmasında Ahmet Yıldız'ı öldürdüğü iddia edilen baba Yahya Yıldız'ın yakalanması için kırmızı bülten çıkarılmasına karar verilmişti.  Hakim davayı 27 Ocak'a ertelemişti.

LGBTT örgütleri yarın saat 9.10'da Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan 9. duruşmaya ilişkin yaptığı çağrıda davanın aydınlanması için herkesi duruşmaya davet ediyor.

Ahmet Yıldız'ın sevgilisi İbrahim Can ise dava öncesi yaptığı yazılı açıklamada Yıldız için artık adalet istediğini belirtti.

Can "Yargının bağımsız olmadığı bir ülkede homofobik mahkemelerden Ahmet Yıldız davasında radikal değişiklik beklemek hayalcilik olur. Ahmet Yıldız'ın katillerinin yakalanıp adalete teslim edilmesi homofobik Türkiye mahkemeleri ve yandaş adalet sistemi tarafından engellenmektedir. Ahmet Yıldız öldürülmeden önce devletten korunma talep ettiğinde bu talebe kulak tıkayan devlet kurumları katillerin yakalanmasında engelleyici tavrını sergilemektedir" dedi.

Ne olmuştu?

Marmara Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencisi olan Ahmet Yıldız, 15 Temmuz 2008'de Üsküdar'da bir kafenin önünde otururken vurularak öldürüldü. Ahmet Yıldız'ın eşcinsel olduğunu açıklaması nedeniyle aile üyelerince öldürülmüş olabileceği ileri sürüldü. Olayda kafe sahibi Ümmühan Daraman da yaralandı.

Dokuz ay sonra biten soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede baba Yahya Yıldız'ın bir numaralı sanık olarak gösterildi.

Davanın ilk duruşması 8 Eylül'de görüldü, mahkeme Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği'nin müdahillik talebini reddetti.

Kaynak: Bianet