19 Ocak 2012 Perşembe

'Yargı bağımsız değil'

Dink davasının hakiminin yaptığı açıklamayı değerlendiren Av. Arzu Becerik, açıklamanın yargının bağımsız olmadığının açık göstergesi ve hakimin çığlığı olduğunu belirtti.

Dink davasında "terör örgütü yok" kararını veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz'ın, "Örgüt var ama delil yok" açıklamasını değerlendiren Avukat Arzu Becerik, açıklamayı, yargının bağımsız olmadığının göstergesi olarak değerlendirdi.

Açıklamayı ETHA'ya değerlendiren Dink ailesinin avukatlarından Arzu Becerik, "Bu açıklama hakimin bağımsız olmadığının çığlığıdır. Buradan çıkacak sonuç budur. Daha ne kadar söyleyebilir bir hakim bağımsız olamadığını. Bu davada hükümetin baskısının olduğunu, karardan sonra hükümet kanalından yapılan açıklamalardan zaten böyle bir etki olduğunu tahmin ediyorduk" dedi.

'PUŞİ DELİL AMA DOSYADAKİLER DELİL DEĞİL'

Hakimin vicdanına sığdıramadığı için bu açıklamayı yaptığına dikkat çeken Becerik 'delil yok' söylemine ise şu şekilde yanıt verdi: "Dosya delil dolu bu kabul edilebilinir değil. Bir puşi takan çocuğu örgüt üyeliğinden suçlayabilen bir yargılama sistemi ve yargılama kararlar zincirleri, buradaki delileri görmezden gelemez. Duruşmadaki beyanlar bile örgüt olduğuna delildir."

Kaynak: ETHA