23 Ocak 2012 Pazartesi

Koza Altın'a Yargıtay'dan kötü haber!

Koza Altın şirketinin muhabirimiz Özer Akdemir’in yaptığı haber nedeniyle açtığı ve İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedilen tazminat davasında karar Yargıtay tarafından onaylandı.


KOZA Şirketinin mahkeme kararını temyiz etmesini yerinde bulmayan Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onaylarken, altıncı şirketin tazminat talebini reddetti.

Dava konusu olan haberde, 8 Şubat 2009 tarihinde Bergama’daki şiddetli yağışın ardından Ovacık Altın Madeni’nden ovaya doğru büyük bir sel yaşandığı, sel sularının maden galerilerine de girdiği bilgisine yer verilmişti. 10 Şubat 2009 tarihli “Zehirli ihtimal” başlıklı haberde altın madeninin atık havuzunu basan sel sularının tarlalara dolmasıyla yaşanan endişe dile getiriliyordu. Altıncı şirket haberde ‘haksız yere suçlanarak kişilik haklarının zedelendiğini’ öne sürerek haberde açıklamalarına yer verilen Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel, Maden Mühendisi Hasan Gökvardar ve avukat Arif Ali Cangı’nın yanı sıra muhabirimiz Özer Akdemir ve gazetemizden toplam 70 bin TL’yi bulan bir tazminat talebiyle dava açmıştı. Bu davanın ardından birçok kurum altıncı şirketin yaşam savunucularını susturmak ve maden aleyhine haber yapılmasına engellemek için bu yola başvurduğunu dile getirerek buna karşı mücadele çağrısı da yapılmıştı.

Yargılama sonucunda İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı 30 Mart 2010'da sonuçlandırarak, tazminat talebini reddetmişti. KOZA şirketinin kararı Yargıtay'da temyiz etmesi de sonucu değiştirmedi. Yargıtay, yerel mahkemenin davanın reddi yönündeki kararını onaylayarak, şirketin tazminat taleplerine bir kez daha kapıları kapattı. Yargıtay’dan gelen bu karar başta yaşam savunucuları tarafından sevinçle karşılandı.

Kaynak: Haberlink