21 Ocak 2012 Cumartesi

Çocuklara 'apart' hapishane

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 18 yaşın altındaki hükümlü ve tutuklular için zaman zaman aileleri ile birlikte kalabilecekleri apart şeklinde özel mekanlar düşündüklerini söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, çocuk yaşta tutuklular için yeni bir formül üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Malatya'da yerel bir televizyon kanalında canlı yayına katılan Ergin, tutuklu çocuklarla ilgili sorunun çözümü yerine, yeni bir hapishane türü önerdi.

Malatya, Diyarbakır ve Elazığ hattında bir bölgede olmak üzere 18 yaşın altındaki hükümlü ve tutuklular için zaman zaman aileleri ile birlikte kalabilecekleri apart şeklinde özel mekanlar düşündüklerini anlatan Bakan Ergin, ''Çocuk hükümlü ya da tutuklular, belli periyotlarla aileleri ile aynı mekanda kalsınlar, rehabilite olsunlar. Bu çocukların zaman zaman bir arada olabilmesinin getireceği pozitif bir tamir süreci olacağı düşüncesi ile o tip çalışmalarımız var'' dedi.
Bakan Ergin, yeni tipte cezaevleri için dünyada iyi örnekler olduğunu ileri sürdü.

Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan 130 bin kişi için yeni bir düzenleme hazırladıklarını söyleyen ancak içeriğiyle ilgili açıklama yapmayan Ergin, gündemlerinde af konusunun bulunmadığını da belirtti.

Kaynak: ETHA