20 Ocak 2012 Cuma

Güçlükonak'taki kazıya 'güvenlik' engeli

Güçlükonak'taki Jandarma Taburu'nun yakınındaki boş arazide yapılan kazılara "güvenlik" gerekçesiyle ara verildi. 3 kişinin cesedi bulunmuştu.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde Jandarma Tabur Komutanlığı yanındaki boş arazide yapılan kazılara ara verildi.

Konuyla ilgili olarak ETHA'ya bilgi veren Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, kazı çalışması yapılacak yerin dağlık bölge olduğunu söyledi, "Bu nedenle savcılık, özel güvenlik önlemlerinin alınmasını kararlaştırıldı. Bir başka gerekçe de hava koşulları" dedi.

Avukat Elçi, koşullar sağlandığında bölgede kazı çalışmasına başlanacağını söyledi.

3 CESET BULUNMUŞTU

Jandarma Tabur Komutanlığı yakınındaki boş arazide iki savcı, avukatlar ve kayıp yakınlarının da nezaretinde yapılan kazılarda 3 kişiye ait kemikler üzerlerindeki elbiselerle birlikte bulunmuştu. Aileler, yakınlarını üzerlerindeki giysilerden tanımıştı. Ancak, kemikler üzerinde DNA incelemesi yapıldıktan sonra kimlik tespiti kesinlik kazanacak. Aynı bölgede iki kişinin daha cesedinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: ETHA