23 Ocak 2012 Pazartesi

İşçilik için geldiler, yanarak öldüler

İstanbul Fatih’te 3 katlı binada yangın çıktı. Kısa sürede binayı saran alevler sebebiyle adeta can pazarı yaşandı. 5 kişi hayatını kaybetti.



Yavuz Sinan Mahallesi Atlamataşı Caddesi Küçükdolap Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın çatısında, saat 06.00 sıralarında yangın çıktı. Çatıda başlayan ve çıkış sebebi henüz bilinmeyen yangın, kısa sürede büyüdü. Devriye görevi yapan polis ekipleri ile vatandaşlar binadan yükselen alevleri görünce olay yerine itfaiye ve ambulans çağırdı. Alevlerden kurtulmak isteyen 2 kişi üçüncü kattan atlayarak yaralandı.

Dumandan etkilenen ve hafif yanık olan 3 kişi daha tedavi altına alındı.

İtfaiye ekipleri, olayda 5 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Polis ekipleri güvenlik önlemi alarak vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Yangın sebebiyle elektrik tellerinin kopması itfaiyenin çalışmalarında aksamalara yol açtı. Yangın, itfaiyenin yaklaşık 2 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.

Yangında hayatını kaybeden 3 kişinin kimlikleri tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, binanın çatı katındaki daireye bir gün önce taşınan Şahin Çelik (19) kardeşi Murat Çelik(15) ve akrabaları olan İbrahim Yılmaz (18) çıkan yangında feci şekilde can verdi.

Diyarbakırlı olan iki kardeş ve akrabalarının uzun süredir İstanbul’da yaşadığı, restoranlarda garsonluk ve komilik gibi işlerde çalıştığı ve yangında küle dönen daireye bir gün önce taşındıkları öğrenildi. Yangında hayatını kaybeden diğer iki kişinin kimliklerinin belirlenmesine çalışılıyor.

Kaynak: Evrensel

* Fotoğraf: Gürkan Tuzlu / Cihan Haber Ajansı