27 Ocak 2012 Cuma

"Sevag Kaza Kurşunuyla Ölmedi"

Daha önce Sevag'ın Kıvanç Ağaoğlu tarafından kazayla vurulduğunu söyleyen görgü tanığı Ekşi, Ağaoğlu'nun ailesi tarafından yönlendirildiğini kabul etti ve Ağaoğlu'nun Sevag'ı bilerek öldürdüğünü söyledi.

Sevag Balıkçı'nın 24 Nisan 2011'de askerde ölümüyle ilgili konuşan tanık Halil Ekşi, Balıkçı'nın Kıvanç Ağaoğlu tarafından hedef alınarak öldürüldüğünü söyledi.

Daha önceki ifadesinde silahın nasıl ateş aldığını görmediğini söyleyen tanık Ekşi, Ağaoğlu'nun ailesinin yönlendirmesiyle ifade verdiğini kabul etti ve Kıvanç Ağaoğlu'nun silahın kurma kolunu çekip, Sevag'ı bilerek öldürdüğünü söyledi.

bianet'e konuşan Sevag Balıkçı'nın annesi Ani Balıkçı, görgü tanıklarından birinin vicdana geldiğini, diğerlerinin de bu yolla gördüklerini açıklamalarını umduğunu söyledi.

Sadece adaletin yerini bulmasını istediklerini ve oğlunu katleden kişinin mahkemeden elini kolunu sallayarak çıkmamasını istediğini söyleyen Ani Balıkçı, görgü tanığı Halil Ekşi'nin gerçekleri anlatmasının davanın seyrini olumlu yönde değiştireceği düşüncesinde.

Duruşma pazartesiye alındı

Balıkçı ailesinin avukatı Cem Halavurt ise önceden dosyada bulunan tanık ifadelerinde değişiklik yapıldığının anlaşıldığını ancak bununla ilgili ilk kez tanık ifadesi sayesinde delil elde ettiklerini söyledi.

Halil Ekşi'nin daha önce Kıvanç Ağaoğlu'nun dayısının yönlendirmesiyle yazılı olarak ifade verdiğini söyleyen Halavurt, daha sonra ifadesini değiştirdiğini ve Ağaoğlu'nun Balıkçı'yi bilerek ve isteyerek öldürdüğünü gördüğünü söylediğini ifade etti.

Bu gelişme üstüne 29 Mart'ta görülecek duruşmanın, sanığın delilleri karartma ve kaçma şüphesi nedeniyle erken bir tarihe alınması için mahkemeye başvurduklarını söyleyen Halavurt, mahkemenin bu talebi yerinde bularak duruşmayı 30 Ocak Pazartesi gününe aldığını belirtti.

Halavurt'un verdiği bilgilere göre, pazartesi günü yapılacak duruşmaya Kıvanç Ağaoğlu katılmak zorunda. Aksi taktirde polis zoruyla getirilecek. Ayrıca ifadesini değiştiren tanık Halil Ekşi de duruşmaya katılacak ve mahkeme heyetine tanıklıklarını aktaracak.

Ne olmuştu?

Sevag Balıkçı, 24 Nisan 2011'de, Ermeni soykırımının başlangıcı kabul edilen 24 Nisan 1915'in 96. yıldönümünde askerlik yaptığı Batman'ın Kozluk ilçesi Gümüşörgü Karakolu'nda Kıvanç Ağaoğlu'nun silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından bilinçli olarak insan öldürdüğü iddiasıyla hakkında dokuz yıl hapis istenen Kıvanç Ağaoğlu, 29 Temmuz 2011'de görülen ilk duruşmada "kaçma şüphesi olmadığı" ileri sürülerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Sevag Balıkçı'nın ablası Lerna Özder, olayın ardından Sevag'ın Kıvanç Ağaoğlu ile yakın arkadaş olduğu ileri sürülerek Sevag'ın kaza kurşunu ile öldüğü yönünde geliştirilen savunmaları şöyle yalanlamıştı:

"14 ay boyunca Sevag'ın ağzından başka arkadaşlarının isimlerini duyduk ama Kıvanç'ın adını hiç duymadık. Babamız haziranda Sevag'ı ziyarete gittiğinde Sevag ve arkadaşlarıyla yemek yemişti. Ancak Kıvanç o yemekte de yoktu."

16 Aralık'ta görülen son duruşmada ise Ağaoğlu, silahı yukarı doğrultarak kurma kolunu çektikten sonra aşağı indirirken birden bire patladığını ileri sürmüş ve olayın kaza olduğunu iddiasını tekrarlamıştı.

Mahkeme heyeti ise tanıkların dinlenmesi için mahkemeyi 29 Mart 2012'ye ertelemişti.

Kaynak: Bianet