25 Ocak 2012 Çarşamba

‘Özgür Gelecek yılmadan devam edecek’

Özgür Gelecek Gazetesi, 21 Ocak günü Kartal bürolarına zarf içinde mermi gönderilmesini ve özgür basına yönelik saldırıları protesto etti. Büro çalışanı Kemal Rüya, "Kapımıza mermi bırakılması devletin devrimci demokrat kamuoyundan ve emekçilerin mücadelesinden korktuğunun ifadesidir" dedi.

Özgür Gelecek Gazetesi Kartal Bürosu'na 21 Ocak günü zarf içinde mermi bırakılmasına ilişkin İHD İstanbul Şubesi'nde basın açıklaması yapan gazete çalışanları, "Gazetemiz, Kürt halkının, kadınların, işçilerin, köylülerin direnişinin sesi olmaya devam edecek" dedi.

'BASKILAR MÜCADELEMİZİ DURDURAMAYACAK'

Merminin bırakıldığı Kartal bürosunda çalışan Kemal Rüya, "Kapımıza mermi bırakılması bir münferit bir olay değil, bir rahatsızlığın ifadesidir. Devletin devrimci demokrat kamuoyundan ve emekçilerin mücadelesinden korktuğunun bir ifadesidir. Bu türden baskılar saldırılar bizim mücadelemizi durduramayacak" diye konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Umut Yayıncılık'ın avukatı Gül Altay,Umut Yayıncılık'ın özgür yayın yapan bir kurum olduğunu ve bu faaliyetleri nedeniyle yıllardır baskı gözaltı, kapatma, toplatma ve yüzlerce dava gibi saldırılara maruz kaldığını ifade etti.

Civardaki kameralarla oraya gelip mermiyi bırakan kişinin tespit edilmesini istediklerini belirten Altay, "Bununla ilgili bugün suç duyurusunda bulunacağız. Bu tür olaylarda yargı makamlarının ne kadar yavaş hareket ettiğini, görüntülerin silindiğini biliyoruz. Bu yüzden çok büyük bir beklentimiz yok. Umut yayıncılık yılmadan çalışmalarını sürdürmeye devam edecek" dedi.

'KARTAL ÖZEL OLARAK SEÇİLDİ'

Özgür Gelecek Gazetesi adına açıklama yapan Rahime Karvar, devletin basın özgürlüğü maskesi altında coğrafyayı devrimci yurtsever gazeteciler için hapishaneye çevirdiğini belirtti. Karvar, "Çünkü devletin çarpıttığı gerçekleri açıkca, korkmadan söyleme cesaretini yalnızca devrimci- yurtsever basın gösterebiliyor" şeklinde konuştu. Roboski Katliamı'nın üzerinin kapatılmaya çalışdığını ancak özgür basının çabaları sayesinde gün yüzüne çıkarıldığı örneğini verdi.

Kartal'ın özellikle seçilen bir bölge olduğunu dile getiren Karvar, devletin burada bir örgütlenme yaratmaya çalıştığını bu nedenle de muhalif ses istemediğini vurguladı. Suzan Zengin döneminde de Kartal bürosunun defalarca basıldığını ve Zengin'in bir komplo sonucu tutuklandığını hatırlatan Karvar, "Devlet şunu iyi bilsin ki; hapishaneler politikası nedeniyle şehit düşen Suzan yoldaşımız anısına Kartal'dan bizi söküp atamayacak" diye konuştu.

Açıklamada 28 Ocak saat 13.00'de Kartal'da konuyla ilgili eylem yapılacağı duyuruldu.

Kaynak: ETHA