22 Ocak 2012 Pazar

Gazeteciler suç duyurusunda bulunacak

"KCK Operasyonu" adı altında gözaltına alınıp serbest bırakılan gazeteciler ile sosyalist basın çalışanları yarın Türk egemen medyası hakkında suç duyurusunda bulunacak.

"KCK Operasyonu" adı altında gözaltına alınıp serbest bırakılan gazeteciler ile ajansımız Etkin Haber Ajansı, Alınteri, Atılım, Emeğin Dünyası, Halkın Günlüğü, Kızıl Bayrak, Mücadele Birliği, Özgür Gelecek ve Yarın gazeteleri çalışanları yarın suç duyurusunda bulunacak.

Çağlayan Adliyesi'nde yapılacak suç duyurusunun ardından saat 12.00'de adliyenin "C" kapısı önünde basın açıklaması düzenlenecek.

Suç duyurusunun gündemi ise, "KCK Operasyonu" kapsamında gözaltına alınan gazeteciler adliyeye bile sevk edilmemişken gazeteciler hakkında yapılan haberler.

Suç duyurusunda, Türk egemen medyasının söz konusu yayınları ile gazetecileri hedef gösterirken diğer yandan da yargıyı etkilediği belirtilerek, gerekli yargılamanın yapılması istenecek.

20 ARALIK GÜNÜ GÖZALTINA ALINDILAR

20 Aralık günü evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan gazetecilerden 35'i tutuklanmıştı. Operasyon kapsamında Dicle Haber Ajansı ve Özgür Gündem gazetesinin de içinde olduğu Kürt basın kurumlarına baskın düzenlenmişti. Ajansımızın editörü Arzu Demir de evinden gözaltına alınarak, 24 Aralık günü mahkemeden serbest bırakılmıştı.

"Dosyadaki gizlilik" kararı nedeniyle gazeteciler ve avukatları suçlamaları dahi bilemezken, Türk egemen medyasında şemalar yayınlanmış ve gazeteciler "terörist" ilan edilmişti.

Kaynak: ETHA