19 Ocak 2012 Perşembe

Şevket Kazan Yumurtanın Hedefinde

Ankara Üniversitesi'nde çekilen bir televizyon programı için kampüse gelen eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, Sivas Katliamı sanıklarının avukatlığını yaptığı için öğrenciler tarafından protesto edildi. Özel güvenlik ile öğrenciler arasında arbede çıktı.


Untitled from abdullah gumustas on Vimeo.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde dün akşam saatlerinde (18 Ocak) düzenlenen tartışma programında konuk olarak yer alan Şevket Kazan'ın katıldığı tartışma programında olay çıktı.

1996'da kurulan Refahyol Hükümeti'nde Adalet Bakanı olan Kazan, o dönemde "Sivas Olayı" sanıklarının avukatlığını yapan, içlerinde aydınlarımızın da bulunduğu 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaya adı karışan sanıkları hapishanede ziyaret etmişti. Ve bu gün katılımcı olarak yer aldığı programın başında öğrenciler tarafından protesto edildi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenlenmesi planlanan Abbas Güçlü ile Genç Bakış programının konukları TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan ve Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun konuk olduğu Abbas Güçlü ile Genç Bakış programının konusu "Türkiye bir hukuk devleti mi?" idi.

Program başlar başlamaz protestocu öğrenciler Sivas Katliamı'nın sembol fotoğraflarından "Cafer Erçakmak"ın fotoğrafların ve üzerinde "Katil devlet hesap verecek" afişini açtı.

Eylem sırasında Öğrenci Kolektif 'ine mensup Uğur Uzunpınar bir konuşma yaptı: "Ben altı buçuk ay yumurta attığım için tutuklu kaldım. Çok basit bir şey sadece protesto hakkımı kullandım. Benim Sivas'ta ailem yakıldı ve 33 kişinin öldüğü davanın savunuculuğunu yapan kişi şu an kalkıp bize hukuk dersi verecek. Neyin hukukunu kimin hukukunu anlatıyorsun. Şevket Kazan buradan çıkmazsa yumurta atacağız."

Konuşma sonrası kürsü yumurta yağmuruna tutuldu. Müdahale etmek isteyen özel güvenlik birimleri ile öğrenciler arasında çıkan tartışma kısa sürede arbedeye  dönüştü.

Eylemci öğrenciler cıkan arbededen sonra " yaşasın devrimci dayanışma" "katillerden hesap sorduk soracağız" "katil devlet hesap verecek" şeklinde slogan atarak konferans salonunu terk etti. Yapılması planlanan tartışma programı ise iptal oldu.

Kaynak: Bianet