26 Ocak 2012 Perşembe

Zehirli iğne ile öldürüp çöplüğe attılar

Kastamonu'nun Abana ilçesi Belediye Başkanlığı tarafından zehirli iğne kullanılarak öldürülüp çöplüğe atılan hayvanlara hayvanseverler büyük tepki gösterdi.

Uzun zamandır kendi elleriyle besledikleri köpeklerin birkaç gündür ortalarda görünmemesi üzerine çevrede araştırmaya başladıklarını belirten hayvansever Yavuz Er, Abana Belediyesi tarafından zehirli iğne kullanılarak öldürülüp ilçenin yakınında bulunan çöplüğe atılmış bir şekilde hayvanları bulduğunu söyledi. Bunun için hukuki işlem yapılması yönünde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda da bulunduklarını açıklayan Er, 'Bu işin sadece burada bu şekilde kalmaması, kapalı kapılar ardından kalmamasını istiyoruz. Bu yüzden herkesten yardımcı olmaları bekliyoruz' dedi.

Kastamonu Can Dostları Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hamdi Kendirci, yaptığı açıklamada Abana Belediyesi'ni kınadıklarını belirterek, durumun çok vahim olduğunu söyledi.

Abana Belediyesinin sokakta ki hayvanları katlettiği yönünde kendilerine bilgi verilmesi üzerine hemen hareket geçtiklerini ifade eden Kendirci, şöyle konuştu:

'Yaptığımız araştırmalar sonucunda İnebolu ilçesinin yakınlarında bulunan çöplükte hayvanları öldürülmüş olarak bulduk. Yaptığımız incelemede hayvanların zararsız ve kısırlaştırılmış hayvanlar olduğunu öğrendik. Böyle bir olayı çocukların ve vatandaşların gözleri önünde gözlerini bile kırpmadan öldüren Abana Belediye Başkanını ve bu katliama göz yuman belediye çalışanlarını ile bilhassa bu ağzı, dili, olmayan bu hayvancıklara zehirli iğne atan veya kurşun sıkan bu canileri Kastamonu Can Dostları Hayvanları Koruma Derneği olarak nefretle kınıyoruz. Öldürdükleri köpeklerin kulak küpelerinden yaptığım araştırmada Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü arşivlerinde Abana Belediyesine ait olduğu çıktı ve yine Abana'da yapılan araştırmada da öldürülen köpekleri arabaya koyarken görenler olduğu biliniyor. Bu bağlamda bizlerde dernek olarak basın aracılığı ile suç duyurusunda bulunuyor ve bu kişi veya kişiler ile Belediyeyi yetkili makamlara şikayet ediyorum'

Kaynak: internethaber.com