22 Ocak 2012 Pazar

Geylani: MOBESE kayıtları nerede?

Hakkari'de 19 Ocak günü meydana gelen patlamayla ilgili açıklama yapan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, MOBESE kayıtlarının niçin açıklanmadığını sordu.

Hakkari'de yaşanan patlamayla ilgili açıklama yapan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, resmi yetkililerin yaptığı açıklamaların aksine patlamanın polise değil, direk halka yönelik olduğunu dile getirdi. Geylani, "Bölgenin tamamını görebilen ve evlerimizin içini dahi gözetleyen Mobese kameraları kayıtları neden 3 gündür açıklanmıyor? Hem belediyenin hem de iş yerlerinin kamera kayıtlarını topladınız. Kendinize göre hangi senaryoyu düzenliyorsunuz" diye sordu.

BDP Hakkari İl Binası'nda halkla bir araya gelen BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Hakkari Milletvekili Esat Canan, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve BDP Hakkari İl Başkanı M. Sıddık Yıldırım, 19 Ocak’ta yaşanan ve Zeki Yeşil’in yaşamını yitirmesi ile 27 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayı değerlendirdi.

Resmi yetkililerin yaptığı açıklamaların aksine patlamanın polise yönelik değil, direk halka yönelik olduğunu dile getiren Geylani, Valiliğin dile getirdiği yaralı polislerin ortada dahi olmadığını vurguladı. Meydana gelen patlamada geçmişin izleri olduğunu ve Kürtlerin bu tür patlamaları iyi bildiklerini belirten Geylani, “Kaldırıma bırakılan bombanın asker ya da polis aracına yönelik değil, halkın zarar görmesi için konulduğu açıktır. Olayda her seferde yaralandığı belirtilen 3 polis ortada dahi yoktur. Eğer kendilerine nerede oldukları söylenirse kendilerini ziyaret etmek isteriz. Ama yaralı polis şu an ortalıkta bulunmuyor. Medyaya servis edilen haberin aslı yoktur. Polis aracı dedikleri aracın içinde kimse yoktur. Meydana gelen patlama Şemdinli olayının 5 yıl sonraki versiyonudur. Gerçekler çıplak bir şekilde ortada. Kimse de devletin bu katliamcı yüzünü bu çıplaklığını giydiremiyor. Olayın oluş biçimi tanıkların anlatımı ve devletin olaya karşı tutumu apaçık ortaya koyuyor. Konulan bomba park halindeki araçların arkasına yani halkın geçtiği yere konulmuş. Araç hedef alınsaydı park halindeki araçların cadde tarafına bırakılırdı” dedi.

Kaynak: ETHA