18 Ocak 2012 Çarşamba

Maltepe'de 27 Günde Zafer

CHP'li Maltepe Belediyesi'ne bağlı taşeron firmanın işten çıkardığı ve 27 gündür belediye önünde direnen sekiz işe geri alındı. İşçilerin talepleri ortak komisyonda görüşülecek.

27 gündür Maltepe Belediye binası önünde işten çıkarıldıkları için direnen işçiler, işe geri alındı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Maltepe Belediyesi'ne bağlı taşeron firmasında çalışan işçiler, altı aydır güvencesiz, esnek çalışmaya karşı mücadele yürütüyordu. İşçiler taleplerini Belediye yönetimine de sunmuştu.

Önce mücadeleyi örgütleyenlerden Alper Ekici işten çıkarıldı; sonra belediye binası önünde direnen Ekici'ye destek veren yedi işçi işten çıkarıldı.

bianet'e konuşan Alper Ekici, Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in danışmanları ile görüşerek karşılıklı taleplerini sunduklarını ve işe geri alındıklarını belirtti.

Ekici, taşeron işçilerin taleplerinin görüşüleceği ortak bir komisyon kurulmasında anlaşmaya varıldığını söyledi ve belediye yetkililerinin verdikleri sözlerde samimi olmamaları durumunda direniş haklarının saklı olduğunu ekledi.

Taşeron işçilerinin talepleri şöyle:

* Belediyede aynı işi yapan kadrolu işçilerle eşit maaş verilsin.

* Tüm işçilerin alımına ve çıkarılmasına karar veren, üst işveren Maltepe Belediyesi'dir. Taşeron işçiler iş sözleşmesiyle çalıştırılsın, kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi Maltepe Belediyesinin güvencesine alınsın.

* Aynı işi yapan kadrolu işçilere uygulandığı gibi çalışma saatleri 40'a indirilsin.

* Cumartesi günü çalışmasına son verilsin ya da bu çalışmalar 4857 Sayılı Kanun gereğince fazla mesai ücreti olarak ödensin.

* Kadrolu işçilerin almış oldukları ikramiye, aile, çocuk, yakacak ve giyim yardımı gibi sosyal yardımlar, taşeron işçilerine de verilsin.

* Tüm taşeron işçilere sendikal örgütlenme hakkı verilsin.

* Güvencesiz çalışmaya ve taşeron uygulamasına son verilmesi için Meclis'teki partiler önerge versin.

Kaynak: Bianet