13 Ocak 2012 Cuma

İki böbreği çalışmıyor ama tutuklu

TAYAD, iki böbreği de iflas eden hasta tutuklu Yasemin Karadağ'ın hapishane koşullarında bekletilerek tedavisinin engellenmesini Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde protesto etti.


TAYAD, sağlık durumu cezaevi koşullarına uygun olmayan Yasemin Karadağ ile ilgili yaşanacak olumsuzluklardan hapishane idaresi, infaz savcıları, mahkeme ve AKP'nin sorumlu olacağını bildirdi.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde eylem yapan TAYAD üyeleri, beyin kanaması geçirmesi ve iki böbreği iflas etmesi nedeniyle hapishane koşullarında yaşamını sürdürmesinin mümkün olmadığı hastane raporlarıyla belgelenen Yasemin Karadağ'ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

TAYAD adına açıklama yapan Nagihan Kurt, AKP iktidarının yaşamın her alanında tecriti sürdürdüğünü belirtti ve hasta tutukluların bile tecritte tutularak ölüme terk edildiğini vurguladı.

Kurt, "AKP iktidarı hasta tutsakları tahliye ve tedavi etmeyerek katliamcı politikalarını sürdürüyor. Güler Zere'yi, İsmet Ablak'ı, Abdullah Akçay'ı ve daha onlarca hasta tutukluyu katleden AKP iktidarı bu kez devrimci tutsak Yasemin Karadağ'ı tahliye etmeyerek katletmek istiyor" dedi.

Kurt, Yasemin Karadağ'ı yalnız bırakmayacaklarını, tecritin bir can daha almasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Nagihan Kurt, Karadağ'ın başına gelebilecek her türlü olumsuzluktan, türlü bahanelerle tedavi olmasını engelleyen hapishane idaresinin, infaz savcılarının, sağlık durumu tutuklu kalmasına izin vermediği halde tahliye etmeyen mahkemenin ve AKP'nin sorumlu olacağını dile getirdi.

Eylemde, "Tecrite son", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganları atıldı.

Kaynak: ETHA