14 Ocak 2012 Cumartesi

'Özgürlüğün sesi susturulmak isteniyor'

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs girişinde biraraya gelen öğrenciler Roboski katliamını protesto etti. Öğrenciler Kürt halkına yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Roboski katliamını protesto etti. Güney Kampüsü girişinde bir araya gelen öğrenciler, katliamlara sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Öğrenciler adına açıklama yapan Yıldız Tar, Roboski katliamını Kürt halkına yönelik imha ve inkar politikasının bir neticesi olarak değerlendirdi.

Katliamdan sonra sessizliğini sürdüren AKP ve basını da eleştiren Tar, katliamın hep bir elden örtbas edilmeye çalışıldığını söyledi, "Açıktır ki; kelepçelerle, kurşunlarla ve bombalarla özgürlük sesleri susturulmak istenmektedir" dedi.

Açılım politikası da eleştirilerek bu sabah tüm Türkiye'de yapılan KCK operasyonlarına tepki gösteren Tar, "Onlarca belediye başkanı; yüzlerce seçilmiş vekil tutuklu. Bizler bu baskılara boyun eğmeyeceğiz" denildi.

Yoğun polis ablukası altında yapılan eylemde sık sık, "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Ordu polis tekeller işte katiller" sloganları atıldı.

Kaynak: ETHA