13 Ocak 2012 Cuma

Dikmen Vadisi halkı bugün de yıktırmadı

Ankara Dikmen Vadisi'nde yıkım için gelen ekipler, bir kez daha halkın direnişi ile karşılaştı.

Dikmen Vadisi'nde günlerdir süren yıkım gerginliği bugün de devam etti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı yıkım ekipleri, 11 Ocak günü atık kağıt işçiliği yapan 4 kişilik bir ailenin evini yıkmasının ardından, bugün yine aynı bölgeye geldi.

Zabıta ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde dozerlerle mahalleye giren yıkım ekipleri, halkın direnişi ile karşılandı. Evlerin bulunduğu alana barikatlar kuran ve yıkım ekibinin geçişine izin vermeyen halk, yıkım yapılmasını da engelledi.

Vadi halkı ve polis, karşılıklı kurdukları barikatlarda bir bekledikten sonra, polis tazyikli su ile saldırdı. Halkın polise taş atması üzerine polisler "Su yanlışlıkla sıkıldı. Lütfen taş atmayın" anonsu yaptı.

Dikmen Vadisi halkına destek olmak amacıyla bölgeye gelen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de su sıkılması sonucu ıslandı. Gök, polisin tavrına tepki gösterdi.

Yıkım ekiplerinin girişimleri üzerine, halk evlerine önüne barikat kurarken, Levent Gök'ün İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i araması ile ekipler mahalleden ayrıldı.

Kaynak: ETHA