17 Ocak 2012 Salı

İkinci 19 Ocak'ta Agos'a yürüdüler

Hrant'ın ailesi ve arkadaşları mahkeme kararını açıklanmasının ardından tıpkı 19 Ocak'ta olduğu gibi Agos önüne yürüdü. Beşiktaş Adliyesi'nden Agos'un önüne yürüyen kitle, Hrant'ın vurulduğu yere karanfillar bıraktı, mumlar yaktı ve 19 Ocak'taki anmaya çağrı yaptı.


Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davada kararın açıklanmasının ardından Beşiktaş Adliyesi'nden Agos önüne yürüyüş düzenlendi.

"Hrant için adalet için" pankartını açan kitle sık sık, "Hrant için, adalet için", "Bu dava böyle bitmeyecek", "Faşistler vuruyor, AKP koruyor", "Katil devlet hesap verecek", "Öldür diyenler yargılansın" sloganlarını attı.

Kitlenin en önünde Rakel Dink, Arat Dink, Hosrof Dink, Fethiye Çetin, Ferhat Tunç, Yasemin Göksu, Gülten Kaya, Alper Taş yürüdü.

Kararı protesto etmek için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünden yürüyen kitleyi Agos'un önünde bekleyen bir kitle karşıladı. Agos Gazetesi'nin camından Hrant Dink'in resmi sarkıtılırken gazete çalışanları Agos Gazetesi'ni taşıdılar. Kitle Hrant Dink'in vurulduğu yere kırmızı karanfiller bıraktı.

Agos önündeki bekleyiş sürerken Hrant'ın Arkadaşları'ndan Gülten Kaya bir açıklama yaptı.

Kaya'nın yaptığı konuşma şu şekilde: "5 yıl önce arkamızdaki binada, aslanlar gibi bir gazeteci yazısını yetiştirmeye çalışıyordu. Tam 5 yıl önce bugün. 5 yıl önce kardeşimizi fiziken aramızdan aldılar. O geriye o kadar inanılmaz şeyler bıraktı ki, o kadar aydınlık akıl bıraktı ki, işte bununla hiçbir sistem, hiçbir devlet, hiçbir yargı, hiçbir katiller sürüsü asla ve asla baş edemeyecek. Bizim için değerli ve kıymetli olan budur.

İLAHİ HUKUK KOMEDYASI

Bugün ilahi bir hukuk komedyasının karar günüydü. Hep beraber gördük katiller, evet ben vurdum demelerine rağmen gördük, katiller onların iplerini tutan ismilerden bahsettikleri halde bugünkü kararı gördük. Bugünkü kararın adı hukuk değildir, ilahi hukuk komedyasıdır. Hepinizin tanıklığında gerçekleşmiştir bu komedya. Ama bizim açımızdan sıklıkla söylediğimiz gibi bu dava burada bitmeyecek.

'KARAR KAĞIT PARÇASIDIR'

Biz bu ülkeye Hrant gibi aklı aydınlık çocuklar yetiştireceğiz. Belki Hrant kardeşimiz onların diploma törenlerinde, belki onların düğünlerinde olamayacak, belki onların bebekliklerini sevemeyecek, ama inanın bana binlerce, binlerce Hrant yetiştireceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. O bakımdan biz bu ülkenin geleceğinin yetiştireceğimiz çocuklar üzerinden demokratikleşeceğine inanıyoruz. Mahkemenin verdiği karar bizim için sadece bir kağıt parçasıdır. Bu kağıt parçası, burada bulunan herkesin, bizi dinleyen herkesin evrensel hukuka olan inancını bir kere daha sarsmıştır, sadece buna hizmet etmiştir.

'19 OCAK'TA KARDEŞİMİZE YÜRÜYECEĞİZ'

Biz 19 Ocak'ta Taksim'den buraya yürüyerek, kardeşimize yürüyerek, kardeşimizin düşüncelerine, bize bıraktığı mirasa yürüyerek sahip çıkacağız. Bu ülke binlerce Hrant yetiştireceği için buna inandığımız için 19 Ocak günü Taksim'den kardeşimize doğru yürüyeceğiz ve ilahi hukuk komedeyasını da dünya hukuk normlarını yargılamasını bekleyeceğiz."

Yüzlerce kişi bir saatten fazla yolu trafiğe kapatarak Hrant'ın katillerinin ve azmettiricilerinin cezalandırılmasını istedi.

Kaynak: ETHA