2 Eylül 2011 Cuma

Bir kadın daha ölürken...

Türkiye’de her geçen gün artan kadın cinayetlerine alınan devlet önlemleri ya yetersiz kalıyor ya da alınması gereken önlemler cinayetler işlendikten sonra gerçekleşiyor. Yalnızca il emniyet müdürlükleri ve savcılıkların resmi kayıtlarına göre 2011 yılının son 6 ayından 27 bin kadına yönelik şiddet olayı yaşanmış durumda iken; cinayet, yaralama, saldırı ve tehdit olaylarından 26 bin kadın mağdur…

Mağdur kadınlardan biri de 32 yaşındaki Meral Tahta idi. Meral Tahta 45 gün önce sevgilisi tarafından 4 gün boyunca aç ve susuz eve kapatılıp dövülerek işkenceye maruz kalmış ardından ağır yaralı olarak bir otobüs durağına bırakılmıştı. Meral Tahta, 45 gündür tedavi altında tutulduğu hastanede yaşamını yitirdi.

POLİS MERAL’E ULAŞABİLİR MİYDİ?

Meral’da yaşamını yalnız başına idame ettirmeye çalışan birçok kadından yalnızca biriydi. Bir barda garson olarak çalışıyor ve  boşandığı eşinden olan 2 çocuğu ile birlikte yaşamaya çalışıyordu. 14 Temmuz günü kaybolduğunda ablası Özlem Kılıçdoğan polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin başlattığı çalışma sonuçsuz kaldı, ta ki Meral’in sevgili kendi isteğiyle polislere ulaşana denk… Oysa polis Meral Tahta’nın ilişkisi olduğu Mustafa Konuk’a telefonla ulaşmış ve Konuk’a haberi olup olmadığını yalnızca sormuştu. Mustafa Konuk da belki de o sırada darp etmeye devam ettiği Meral’den haberi olmadığı belirtmişti ve arama tamamlanmıştı.

Ardından 18 Temmuz günü bir otobüs durağında bulundu Meral Tahta… Mustafa Konuk, aralarında çıkan tartışma sonucu 4 gün boyunca evinde tekme ve yumrukla döverek işkence yaptığı sevgilisini merkez Selçuklu İlçesi Buhara Mahallesi İsmail Kaya Caddesi’ndeki bir otobüs durağına bırakmıştı. Daha sonra da polisi arayıp sevgilisini otobüs durağına bıraktığını söylemişti. Meral Tahta ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Mustafa Konuk da kısa süre yakalandı. Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Meral, 45 gündür yaşam mücadelesi veriyordu. Kafasının ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçirdiği, ayrıca 4 gün boyunca aç ve susuz bırakıldığı için de böbrek yetmezliği yaşadığını belirtmişti doktorlar, genç kadının. 45 gündür solunum cihazıyla yaşamını sürdürmeye çalışan Meral’in yaşamını yitirdiği, dün sabah haberlere düştü ve belki de Türkiye’nin dört bir yanında başka kadınlar aynı korkuyla okudu Meral’in hikayesini…

Kaynak: Birgün