30 Eylül 2011 Cuma

Polis, Şüphelendiği Kadını Vurdu

Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Emniyet Lojmanları'nın arka kısmındaki nöbetçi polisler, "Dur" ihtarına uymadığı için şüphelendikleri Gülistan Tosun'u vurdu.

Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Emniyet Lojmanları'nın arka kısmındaki nöbetçi polisler, "Dur" ihtarına uymadığı iddia edilen 30 yaşındaki evli ve yedi çocuk annesi Gülistan Tosun'u vurdu. Göğsünden ağır yaralanan Tosun,  Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gülistan Tosun'un "canlı bomba" olduğu sanılarak vurulduğu ifade edilirken, Habertürk sitesi Tosun'un akli dengesinin bozuk olduğunu iddia etti.

Akşam saatlerinde  Karlıova İlçesi Emniyet Lojmanları'nın arka kısmında bulunan TOKİ Konutları'ndan ilçe merkezine gelmeye çalışırken vurulan Tosun'la ilgili Karlıova Belediye Başkanı Ferit Çelik açıklama yaptı.

Çelik, "Gülistan Tosun, Emniyet Lojmanları'nın arkasındaki konutlardan ilçe merkezine doğru geliyor. Bu sırada polisler tarafından kendisine ateş ediliyor. Karlıova'da müdahale eden doktorlar, göğsünden bir kurşun yarasının olduğunu ve hayati tehlikeyi atlattığını söylediler" dedi.

Gazetelerde yer alan çelişkili bilgilere göre, Tosun'un, lojmanların arka bahçesine girdiği, polisin "Dur" uyarısına karşılık üzerindeki çarşafı atıp bağırmaya başladığı ve sara krizi geçirdiği iddia edildi. Polisin havaya ateş açması sonucu kaçmaya çalışan kadın, tekrar ateş edilerek vuruldu.

Fırat Haber Ajansı (ANF) ise Tosun'un Türkçe bilmediği için "Dur" ihtarına uymadığını ve o nedenle polisler tarafından vurulduğunu iddia etti.

Kaynak: Bianet