12 Eylül 2011 Pazartesi

Şemdinli'de Dördü Sivil Altı Kişi Öldü

Şemdinli'de Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada aralarında 14 yaşındaki Erbaş'ın da bulunduğu dört sivil, bir polis ve bir asker hayatını kaybetti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dün akşam PKK tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmada dört sivil, bir polis ve bir asker hayatını kaybetti.

Roketatarla gerçekleştirilen ilk saldırının ardından otomatik silahlarla açılan ateş sonrası güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine ilçede yoğun çatışmalar yaşandığı öğrenildi.

"14 yaşındaki Osman da öldü"

yuksekovahaber muhabirlerinden Ömer Oğuz'un bianet'e verdiği bilgiye göre, saldırı sonrası çıkan çatışmada aralarında 14 yaşındaki Osman Erbaş'ın da bulunduğu dört sivil hayatını kaybetti, biri ağır olmak üzere dört sivil de yaralandı.

Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne çok yakın mesafede bulunan bir alanda düzenlenen düğünde eğlenenlerin güvenlik güçlerinin kurşunlarına maruz kaldığını söyleyen Oğuz, burada aralarında 14 yaşındaki Osman Erbaş'ın da bulunduğu dört sivilin hayatını kaybettiğini, dört kişinin yaralandığını, yaralılardan birinin durumunun çok ağır olduğunu ifade etti.

Hayatını kaybeden sivillerin isimleri şöyle: Osman Erbaş, Tayyar Gürelli, Necdet Gürelli ve Resul Çetin.

"Şemdinli'de hayat durdu"

Çıkan çatışmalarda bir polis ve bir askerin de hayatını kaybettiği bilgisini veren Ömer Oğuz, Valilikten aldıkları bilgiye göre yedi askerin de yaralandığını sözlerine ekledi.

Sabaha kadar süren çatışmaların ardından Şemdinli'nin hayalet kente döndüğünü söyledi. Özel Harekat birliklerinin ilçeye girmesiyle birlikte kimsenin evinden çıkamadığını, kepenklerin kapalı olduğunu söyleyen Oğuz, helikopter ve uçakların devamlı kent üstünde uçuş yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bianet