27 Eylül 2011 Salı

Barış Anneleri Tülbentlerini Başbakan'a Gönderecek

Van Barış Anneleri, Başbakan Erdoğan'ın "Şimdi tülbentlerinizi nereye sereceksiniz" sözü üzerine kendisine beyaz tülbentlerini göndereceklerini söyledi.


Kandil'e hava harekatını protesto etmek için Hakkari'ye  gelen Barış Anneleri İnisiyatifi, 21 Ağustos'ta beyaz tülbentlerini "barışın simgesi" olarak Çukurca'da dokuz asker ve bir korucunun öldüğü yere bırakmıştı.

Başbakan Erdoğan, iki gün önce (25 Eylül) Siirt'te dört kadının ölmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Başındaki tülbendi ortaya koyan Kürt annesi kardeşlerime sesleniyorum. Şimdi bu tülbentlerinizi nereye koyacaksınız? Bu dört kızımız kimin kızları" demişti.

"Tülbenti bıraktığımızda tek söz etmedi"

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) göre, Van Barış Anneleri'nin, dün (26 Eylül) Van'da yaptıkları basın toplantısından konuşan Besiye Akdoğan, Erdoğan'ın yaşanan tüm olaylardan sorumlu olduğunu söyledi.

"Başbakan tülbentlerimizi yere bıraktığımız zaman tek cümle bile söylemedi. İki gün sonra canlı kalkan arkadaşımız Yıldırım Ayhan öldürüldü. Ondan önce yüzlerce anne meclise gittik. Ama Erdoğan bizle görüşmeyi bile kabul etmedi. Şimdi çıkıp akan kandan sorumlu değilmiş gibi davranıyor."
Akdoğan, önümüzdeki günlerde bu sefer tülbentlerini toplayarak paket hailnde Başbakan Erdoğan'a göndereceklerini söyleyerek, Başbakan'ın Kürt sorununun çözümü için adım atmasını istedi.

Kaynak: Bianet