9 Eylül 2011 Cuma

Nesli Tehlike Altındaki "Karakulak" Ölü Bulundu

Karaman'ın Ermenek ilçesinde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan karakulak, yol kenarında olarak bulundu.



Karaman'ın Ermenek ilçesinde, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan karakulak, yol kenarında olarak bulundu.

Karaman Orman ve Su İşleri İl Müdürü Ahmet Duran, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, karakulakların, dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan yırtıcı bir memeli olduğunu söyledi.

Karaman'ın Ermenek ve Sarıveliler ilçeleri ile merkeze bağlı Bucakışla köyü civarındaki dağlarda karakulak varlığını bildiklerini ancak 30 yıldır kimsenin bu hayvanları görmediğini ifade eden Duran, bir vatandaşın kendilerine Ermenek'e bağlı Boyalık köyü yakınlarında yol kenarında kediye benzer ölü bir hayvan bulunduğu yönünde ihbarda bulunduğunu belirtti.

Bunun üzerine olay yerine giden görevlilerin yaptıkları incelemede, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan karakulak olduğu tespit edilen hayvanın fotoğraflandığını dile getiren Duran, karakulağın yoldan geçen bir otomobilin çarpması sonucu öldüğünü tahmin ettiklerini bildirdi.

Bölgenin yaban hayatı yönünden zengin bir yer olduğunu vurgulayan Duran, şunları kaydetti:

"Bölge bakir ve yaban hayatı yönünden zengin olduğu için vahşi hayvanlar çok fazla yerleşim alanlarına yaklaşmıyor. Biz Karaman sınırlarında daha önce hiç karakulak görmedik. Böyle değerli bir hayvanın bu şekilde telef olmasına üzüldük. Tahmin ettiğimiz kadarıyla gece gözüne ışık gelince kaçamamış. Bu hayvanların avlanması yılın her zamanında yasak. Bu olay bölgede karakulak varlığının bir ispatı. Vatandaşlarımızı yaban hayatına zarar vermemeleri konusunda uyarıyorum."

 Kaynak: AA