14 Eylül 2011 Çarşamba

Deri-İş'ten DESA'ya "ırkçılık" tepkisi

DESA Fabrikası, işçilerin direnişini kırmak için farklı bir yönteme başvurdu. DESA yönetimi, BDP'li vekilin destek ziyaretini "Bakın başkanınız PKK'lılarla oturup kalkıyor" şeklindeki söylemlerle 10 işçiyi işinden etti. Deri-İş Sendikası Başkanı Musa Servi, "Irkçı sözler" diyerek, tepki gösterdi.


Deri-İş Sendikası, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in 12 Haziran genel seçimleri öncesi direnişteki 15 işçiye yaptığı destek ziyaretinden sonra "Bakın sizin sahiplendiğiniz sendikanızın başkanı kimlerle geziyor, kimlerle oturuyor. PKK'lılarla oturup kalkıyor" şeklinde kara propaganda yapan DESA Fabrikası yönetimine sert tepki gösterdi. Deri-İş Sendikası Başkanı Musa Servi yaptığı açıklamada, DESA'nın sendika karşıtı mücadeleyi ırkçı tavırlarla birleştirerek yükselttiğini söyledi.

AMAÇLARI İŞÇİLERİ İSTİFAYA ZORLAMAK


Fabrika yönetiminin direnen işçileri ziyaret eden Sebahat Tuncel'in fotoğraflarını kullanarak işçilere "Bakın sendikanızın başkanı kimlerle geziyor, kimlerle oturuyor. PKK'lılarla oturup kalkıyor" şeklinde baskı yaparak, sendikal mücadeleyi engellediğini ve sendikalı olan işçilere de bunu baskı aracı yaparak istifaya zorladığını belirtti. Servi, DESA İdari Müdürü ve aynı zamanda eski emekli yarbay olan Can Aybar'ın ırkçı yöntemlere başvurmasına tepki göstererek, "Bu yöntemi kullanarak toplam 10 işçiyi istifaya zorlayıp işlerinden ettiler. Bu ırkçı yöntemlerle yapılan baskıları durduracağız" dedi.

DESA DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI


DESA yönetimi daha önce de, sendikanın örgütlenme uzmanı Eren Korkmaz'ın Dersim'de katıldığı bir panelin fotoğraflarıyla birlikte "Bunlar Ermeni, şunlar Kürt ve PKK'lı" şeklinde ırkçı söylemler kullanarak işçilere baskı yapmıştı.

Kaynak: DİHA