16 Eylül 2011 Cuma

5 mahkûm yanarak can verdi!


Van’dan İstanbul’a mahkum götüren cezaevi aracında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi yakınlarında seyir halindeyken yangın çıktı. Görevlilerin kilitli kapılarını açamadığı araçtaki 5 mahkum, diri diri yanarak can verdi.

Bugün saat 06.30'da, 34 BL 2564 plakalı cezaevi aracı Kayseri’nin Pınarbaşı ve Sivas’ın Gürün ilçeleri arasındaki karayolunda seyir halindeyken motor kısmında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı Kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle mahkumların bulunduğu bölümün kapısı açılamadı. İçeride bulunan Medeni Demir (47), Akif Karabalı (24), İsmet Evin (33), Sinan Aşka (18), Abdülsetter Ölmez (35) adlı mahkumlar yanarak can verdi.

Yangın nedeniyle yaralanan araç sürücüsünün tedavisinin sürdüğü ve koruma görevi yapan askerlerin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Pınarbaşı Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemelerde bulundu. Pınarbaşı Kaymakamı Mehmet Özel, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, bir terör saldırısı değil. 5 mahkum vatandaşımızın hayatını kaybettiği üzücü bir olay, motor arızasından kaynaklandığı sanılan bir yangın sonucu üzücü bir olay meydana gelmiş” diye konuştu.

Kaynak: Yeşil Gazete