12 Eylül 2011 Pazartesi

Beyoğlu'na Dokunma!

İnternette başlayan bireysel çağrı, Facebook ve Twitter üzerinden yayılarak, “Beyoğlu’na Dokunma!” diyen 3 bin kişiyi İstiklal Caddesi’nde buluşturdu.



"Beyoğlu'na Dokunma" isimli Facebook grubunda duyurulan eyleme 3 bin kişi katıldı. Tramvay durağında toplanan kalabalık, "Misbah başkan Beyoğlu perişan", "Verdiğin kalıcı rahatsızlıktan dolayı seni affetmiyoruz" yazılı pankartlarla Tünel'e kadar yürüdü.

Tünelde yapılan basın açıklamasında, "Beyoğlu Belediyesi'nin Beyoğlu'na yaptığı baskıya karşı çıkmak için bir araya geliyoruz" denildi ve eylemlerin, belediyenin tavrı değişene, masa uygulaması makul bir standarda bağlanana ve sokak müzisyenleri üzerindeki baskı son bulana kadar süreceği söylendi.
Eylemi, daha önce 600 bin kişinin katıldığı "İnternetime Dokunma!" eyleminin organizatörlerinden olan Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ezgi Köksal düzenledi.

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (Bey-Der) ve esnaf, yaptıkları toplantılar sonunda kendiliğinden gerçekleşen harekete "karışmama kararı aldıklarından, yürüyüşe katılmadı.

Kaynak: Bianet