6 Eylül 2011 Salı

İsrail Savunma Bakanlığı: Türkiye askeri ilişkilerini kesmedi

İsrail Savunma Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Türkiye ile İsrail arasında askeri anlaşmaların tümü askıya alınmıştır” açıklamasını yalanlayarak, “İsrail ile Türkiye arasındaki askeri ilişkiler hala yürürlükte” dedi.

İsrail Radyosuna konuşan, İsrail Savunma Bakanlığı Siyasi-Güvenlik Bölümü Başkanı Amos Gilad Amos Gilad, Türkiye ile İsrail arasındaki askeri ilişkilerin hala “operasyonel” olduğunu belirterek, “İsrail askeri ataşesi işine devam ediyor” dedi.

“Türkiye’nin aşırı davranışından kaybedecek çok şeyi vardır” diyen Gilad, bunun İsrail’in “manevra yapması gereken bir alan” olduğunu söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Mavi Marmara raporunun basına sızması ardından 2 Eylül günü yapmış olduğu açıklamada, İsrail diplomatik ilişkilerinin ikinci katip düzeyine indirileceğini ve her iki ülke arasında tüm askeri anlaşmaların askıya alındığını söylemişti.

Davutoğlu, İsrail’e karşı 5 maddeden oluşan ‘önlemleri’ açıklarken, “Türkiye ile İsrail arasında askeri anlaşmaların tümü askıya alınmıştır” demişti.

Tümgeneral Eyal Eisenberg’in dün yapmış olduğu “İsrail Ortadoğu’da total bir savaşın eşiğinde” açıklamasına da değinen Gilad, “Biz tam bir savaş durumunda değiliz. Böyle bir senaryo yok” diye konuştu.

Kaynak: ANF