9 Eylül 2011 Cuma

NTV'nin "yeşil"i Gerze'ye kadar

Anadolu Grubu'nun, Gerze'nin Yaykıl Köyü'ne kurmak istediği termik santrale karşı Gerze halkının sürdürdüğü direnişsondaj makinalarının gelmesiyle had safhaya ulaştı. Gerze halkı sondaj makinalarını sokmamak için ilçeye barikatlar kurdu. Polis ve jandarma ile çatıştı. Onlarca kişi yaralandı, 6 kişi gözaltına alındı, bir kişi tutuklandı. Son olarak sondaj makinaları yakıldı.




Günlerce süren bu çatışmalar sırasında medya ne yaptı? Hiçbir şey. Ki bu medya en ufak bir şiddet görüntüsünü reytingi var diye içeriğinin bir kaç katı büyütürek verir.

Nedeni basit Anadolu Grup bu ülkenin en büyük reklam verenlerinden birisi, pek çok medya grubunun arkasındaki şirketlerle de ortaklıkları var. Tekelleşen medyada durum içler acısı. Tekellere dokunulduğunda ise haberleşme özgürlüğü ve etik diye bir şeyden söz etmek neredeyse imkansız.

Bu halin en çıplak göstergelerinden birisi ise kuşkusuz son yıllarda ekolojist bir çizgiyi konseptine dahil eden, 'yeşil' yayınları göze çarpan NTV. NTV'nin internet sitesinin Çevre bölümünde Gerze direnişiyle ilgili son haber 23 Ağustos tarihli, sonrası yok.

NTV'de yayınlanan, Gerze'deki termik santral direnişinin konu alındığı Nedim Hazar'ın hazırladığı 'Yeşil Kürsü' programı sonrasında Anadolu Grubu tarafından 'rahatsız' olduk açıklaması yapıldığını biliyoruz. Anlaşılan o ki NTV yönetimi reklam paralarını dikkate alıp çevrecilik makyajını tabiri caizse 'tadında' bırakmış.

Kaynak: Turnusol