18 Şubat 2012 Cumartesi

Tam bir kuş katliamı yaşandı

Karabük'te yol kenarına dökülen mısır ve buğdayları yemeye çalışan onlarca kuş, araçların altında kalarak yaşamını yitirdi.


Karabük - Kastamonu karayolunun Kılavuzlar Köyü, Karabük ile Eskipazar arasındaki karayolunun Kemal Oyman mevkilerinde yola dökülen buğday ve mısır tanelerini yemek için konan onlarca kuş araçların altında kalarak hayatını kaybetti.

Her araç geçtiğinde 3-4 kuş ölürken, çevrede yaşayanlar olaya tepki gösterdi.

Kılavuzlar Köyü’nde yaşayan Bayram Uğur, "Araçlar hızla gelerek kuşlara çarpıyor. Bu hayvanlara karşı bir eziyet. Bu yemleri bırakanlar belki kötü amaçlı yapmamıştır, ama kuşlar ölüyor. Bu yemlemenin daha uygun bir yere bırakılması gerekiyordu" dedi.

Orman ve Su İşleri Karabük Şube Müdürlüğü yetkilileri ise yemleri kendilerinin bırakmadığını, konuyla ilgili şikayet gelmesi üzerine araştırma yaptıklarını bildirdi.

DHA
Kaynak: Haberlink

Not: Haberde, kuşlar için kullanılan "telef oldu" ifadesinin yerine"ölmek, yaşamını yitirmek, hayatını kaybetmek" fiilleri kullanılmıştır. Telef olmak, sadece hayvanlar için kullanılan ve bu şekilde dile yerleşen, "ürün zaiyatı" anlamında kullanılan bir fiil olduğu için, hayvan-insan ayrımını ortadan kaldırmak amacıyla haber metnine müdahale edilmiştir.