28 Şubat 2012 Salı

'Onlar Adanalı değil' diyen Bakana sert cevap


Adana’nın Kozan İlçesi’nde Gökdere Barajı inşaatında meydana gelen patlama sonucu 2 işçi hayatını kaybetmiş, 8 işçi de kaybolmuştu. Kayıp 8 işçiye ise halen ulaşılamadı. Kazada sorumluluğu olanların ortaya çıkarılması için açıklama yapan Adanalı sendika,meslek örgütü ve siyasi parti yöneticilerine ve HES karşıtlarına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu öfke saçtı. Bakan Eroğlu HES’lere karşı çıkan, iş cinayetinde sorumluların açığa çıkarılması isteyen Adanalıları hedef tahtasına koyarak şunları söyledi “Bazı gruplar var. Bunlar burada yaşamıyor. İstanbul’dan gelen gruplar. Aynı grup şehir şehir dolaşıyor.”

HEPİMİZ ADANALIYIZ

Bakanın Posta Gazetesi’nde yayınlanan açıklamalarına tepki gösteren HDK Adana sözcüsü Güven Boğa, 1963’te Adana’da doğduğunu, 1995’ten beri Adana’da öğretmenlik yaptığını belirterek “11 yıl Eğitim-Sen Adana şubesinde başkanlık ve yöneticilik yaptım. 2007’den beri Adana HDK sözcüsüyüm Bu eylem Adana’daki sendika, meslek odaları ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı bir eylemdi. Burada Adana dışından misafirimiz olan sadece SES Genel Başkanı Çetin Erdolu vardı” dedi.

HES KARŞITLARINI KARALAMAK İSTİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun halkın HES’lere yönelik tepkisini, mücadelesini karalamak için böyle açıklamalar yaptığını söyleyen Boğa “Adana’da işçi ve memur sendikaları, siyasi partiler olarak barajda meydana gelen kazanın sorumlularının açığa çıkarılması için bir açıklama yaptık. Zaten sorunlara duyarlı olmak için il il gezmeye gerek yok. Her ilde bu sorunlara duyarlı olacak insanlar var. Aadana’daki sorunlara olduğu gibi Türkiye ve dünyadaki meselelere de aynı duyarlılıkla tepkimizi gösteriyoruz. Bunun için bakandan izin alacak değiliz.”

BİZİMLE DEĞİL ŞİRKETLE UĞRAŞSIN

Bakanın bu konuyla ilgili açıklama yapanlardan önce işçilerin yaşamına kasteden, HES’lerle doğa ve insan yaşamını katledenlerle uğraşması gerektiğini söyleyen Boğa, “Bakan bu konuda sorumluluğu olan şirket yetkililerine herhangi bir şey demezken, soruşturma açmazken bizimle uğraşıyor. Bu bakanın bu olayı küçümsediğini, insan yaşamını ciddiye almadığını gösteriyor. Bakanın öfkesi Kardeniz’de ülkenin dört bir yanında HES’lere karşı oluşturulan platformlara, yerel halkın mücadelesinedir. Bakan halkın mücadelesini karalamak için bizim üzerimizden açıklama yapıyor. Ancak bakan bir kez daha baltayı taşa vurmuştur. ”

Kaynak: Evrensel