29 Şubat 2012 Çarşamba

Lubunya Seks İşçiliğini Tartışacak

Boğaziçi Üniversitesi LGBTT Topluluğu Lubunya'nın 3 Mart Uluslararası Seks İşçileri Hakları Günü vesilesiyle düzenlediği panelde seks işçilerine dönük artan hak ihlalleri ve seks işçilerinin politik mücadelesini tartışılacak.


Boğaziçi Üniversitesi LGBTT (lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel, travesti) Topluluğu Lubunya, "Seks İşçiliği" konulu bir söyleşi düzenliyor.

3 Mart Uluslararası Seks İşçileri Hakları Günü vesilesiyle düzenlenen panelde, seks işçilerine dönük artan hak ihlalleri ve seks işçilerinin politik mücadelesini tartışılacak.

1 Mart Perşembe saat 17.30'da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'ndeki Özger Arnas Salonu'nda gerçekleşecek söyleşi, Hala Tanığız Platformundan Begüm Baki'nin Pınar Selek'in Ülker Sokak olaylarını konu edinen "Maskeler, Süvariler ve Gacılar" kitabının aktarımı ve trans örgütlenmesi üzerine sunumu ile başlayacak.

Ardından Kadın Kapısı'ndan Şevval Kılıç'ın Türkiye'de ve dünyada seks işçiliği mücadelesi başlıklı bir konuşma yapacak. İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği'nden Ebru Kırancı ise güncel hak ihlalleri, şiddet pratikleri içerikli konuşmasıyla katılacak.

Kaynak: Bianet