22 Şubat 2012 Çarşamba

Başbakan'ı Protesto Yasak!

Başbakan Erdoğan Dolmabahçe'deki çalışma ofisinden evine giderken kendisini protesto eden üç genç gözaltına alındı. Önceki gün Erdoğan'ı protesto eden bir kişi daha korumalar tarafından dövülerek gözaltına alınmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki çalışma ofisinden Kısıklı'daki evine giderken otobüs durağındaki üç genç tarafından protesto edildi.

Gençlere anında müdahale eden Başbakanlık korumaları, üç genci gözaltına aldı.

CNNTürk'ün haberine göre, Başbakan Erdoğan Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Çin Devlet Başkan Yardımcısı Xi Jinping ile yaptığı görüşmenin ardından Üsküdar'daki evine geçti.
Erdoğan, Altunizade'deki Millet Parkı'nın yanından geçerken otobüs durağında bulunan biri kadın üç genç tarafından sözle protesto edildi.

Gençlere anında müdahale eden Başbakanlık korumaları, üç kişiyi Başbakanlık koruma aracına bindirerek Üsküdar Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'ne götürdü.

Gençlerin ilerleyen saatlerde serbest bırakıldığı belirtildi.

Bir kişi daha alınmıştı

Erdoğan, önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Tarabya Köşkün'nde yaptığı görüşmeden sonra evine dönerken yine protestoyla karşılaşmıştı.

Başbakan'a ait konvoy Altunizade Köprüsü'ne geldiğinde kendisini protesto eden bir kişi korumaların sert müdahalesi ile karşılaşmıştı.

Protestocuyu Başbakanlığa ait bir cipe bindiren korumalar, olay yerinden uzaklaşmıştı. Korumalar tarafından alıkonulan kişi hakkında Başbakanlık'tan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Bianet