22 Şubat 2012 Çarşamba

Belediye Başkanı da "Kininin Davacısı" Gençlik İstiyor

Bayburt'un işgalden kurtuluşunun 94. yıldönümü adına düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Polat, "Yeni nesle dostu, düşmanı tanıtmak lazım. Dininin, namusunun, kininin davacısı bir gençlik istiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Necip Fazıl Kısakürek'in "Gençliğe Hitabesi"ndeki "Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlik istiyorum" sözlerini söylemesinin ardından Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat da kentin "Ermeni işgalinden" kurtuluşunun 94. yılı adına düzenlenen törende "Dininin, namusunun, kininin davacısı bir gençlik istiyoruz" dedi.

Hrant Dink Vakfı'ndan Nuran Ağan, bianet'e yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın Ermenileri "düşman" konumuna yerleştirdiği ve gençlere Ermenileri hedef gösterdiğini söyledi.

Ağan, 2009'dan bu yana "medyada nefret söylemi" çalışması yürüttüklerini hatırlatarak, Belediye Başkanı Polat'ın kin ve düşmanlığı körükleyen ifadelerle konuştuğunu, bahsi geçen sözlerin ise belirledikleri kriterler çerçevesinde "düşmanlık/savaş" kategorisi altında değerlendirdiklerini ifade etti.

"Sabaha kadar Laboratuarda Çalışan Dindar Nesil..."

Bayburt Postası'nın haberine göre, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kentin Ermenilerden kurtarılmasının temsil edildiği gösterinin ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bu sahneleri tekrarladığımızda bazıları bunu, 'Nefret müsameresi' diye niteliyor. Yeni nesle dost ve düşmanı tanıtmak zorundayız. Üstadın dediği gibi, 'Dininin, namusunun, kininin davacısı' bir gençlik istiyoruz.

"Saygıdeğer başbakanımızın ifade ettiği gibi modern ve çağdaş, sabaha kadar laboratuarda çalışan dindar, kültür ve edebiyatına, sanatına ve geçmişine sahip bir gençlik istiyoruz. Onun için biz bunları sahnelemeye devam edeceğiz."

"Düşmanımız da var, dostumuz da. Büyük devletlerin büyük idealleri olur. Nasıl büyük Ermenistan hayaliyle bize bu vahşetleri yaşattılarsa, nasıl Yunanların Megalo İdea'ları varsa, nasıl Batı'nın şark meselesi varsa, bizim de Büyük Türkiye idealimiz olmalı ve olmaya devam edecektir."

Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu.


Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 1992'de bitiren Polat, 1992-1994 yılları arasında Giresun'da Eynesil İmam-Hatip Lisesi'nde öğretmenlik, 1995'ten 2008'e kadar Bayburt Anadolu İmam-Hatip Lisesinde öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve yurt müdürlüğü yapmış. Belediye Başkanı Polat Bayburt İl müftülüğünün "tebliğ ve İrşad" ekibinde merkez camilerde fahri vaizlik görevi de yürütmüş.

Kaynak: Bianet

* Fotoğraf: Bayburt Bülteni