26 Şubat 2012 Pazar

Hiçbir Katliam Diğerinin Bahanesi Olamaz

Türkiye Sosyalist Azerbaycanlılar Birliği 26 Şubat 1992'de gerçekleşen Hocalı Katliamı'na ilişkin Yüksel Caddesi'nde yaptığı basın açıklamasında Hocalı Katliamı'na milliyetçi duygularla yaklaşılması eleştirerek halkların kardeşliğine vurgu yaptı.



Türkiye Sosyalist Azerbaycanlılar Birliği Hocalı Katliamı'nın 20. yıldönümünde saat 14:00'te Yüksel Caddesi'nde bir basın açıklaması düzenledi.

Yapılan basın açıklamasında, Türkiye'de yaşayan milliyetçilerin Hocalı Katliamı'nı siyasi malzeme olarak kullanmasına tepki gösterildi.

"Türkiye'nin Ermenistan sınırını kapalı tutması için baskı yapan, Türkiye'nin bir iç ve vicdan meselesi olan kendi geçmişi ve Ermeni olaylarıyla yüzleşmesine müdahale etmeye çalışan Azerbaycanlı milliyetçilerle, Hocalı Katliamı'nı siyaset malzemesi olarak kullanan Türkiyeli milliyetçiler bu iki ülke arasında söz söylemeyi neredeyse bloke etmiş durumdalar" denilen açıklamada, halklar arası düşmanlığı besleyen eylemlere son verilmesi gerekildiği belirtildi.

Hiçbir katliamın diğerinin bahanesi olmayacağı ve hiçbir acının diğerinden üstün olamayacağı belirtilen açıklamada "Hocalı Katliamı'nın 1915 Ermeni olaylarıyla kıyaslanmasına, Ermeni trajedisini inkar etmek için malzeme olarak kullanılmasına itiraz ediyoruz. Hrant Dink'in katli sonrası karanlık güçlere karşı Türkiye'deki Ermenilerle dayanışmak anlamında acı ve öfkeyle dile getirilmiş olan 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganı geçersiz kılmak ve sulandırmak amacıyla ortaya atılan 'Hepimiz Azeriyiz' sloganına itiraz ediyoruz" denildi.

Basın açıklaması "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganıyla son buldu.

Kaynak: Bianet