28 Şubat 2012 Salı

"Romanlara Hakaret" Davası

"Çingene'ye beylik vermişler önce babasını asmış" sözünü kullandığı iddia edilen sendikacının yargılanmasına başlandı.

Bursa'da, yerel bir gazetedeki köşe yazısında "Çingene'ye beylik vermişler önce babasını asmış" sözünü kullandığı iddia edilen sendikacının yargılanmasına başlandı.

Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, "Basın yoluyla hakaret" suçundan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu'nun yargılanmasına başlandı. Türkoğlu, bugünkü duruşmaya katılmadı.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Bursa Romanlar Derneği Başkanı Efkan Özçimen, sanığın yerel bir gazetedeki köşe yazısında, "Teşbihte hata olmasın, Çingene'ye beylik vermişler önce babasını asmış" şeklindeki cümlesiyle Romanlara hakaret edildiğini söyledi. Özçimen, sanığın özür dilemediği takdirde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın ifadesi alınamadığı için duruşmayı erteledi.

"Basın önünde özür dilerse şikayetimizi geri çekeriz"

Özçimen, duruşma çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu köşe yazısının yayımlandığı yerel gazetenin yazı işleri müdürünün, Roman vatandaşlardan özür dilemesi üzerine hakkında yaptıkları şikayeti geri çektiklerini hatırlattı.

Efkan Özçimen, şöyle konuştu:

"Biz yaptığı hatadan dolayı Selçuk Türkoğlu'nun da özür dilemesini bekliyorduk. Fakat o bunu yapmadı. Bizim kişi ya da hiçbir kuruma karşı bir husumetimiz yok. Halen basın önünde özür dilese şu an bile şikayetimizi geri çekeriz. Ayrıca bu dava bizi çok duygulandırdı. Herkes 'Böyle bir müracaat mı olur-' diye bizi eleştirmişti. Türkiye'de artık bir şeyler az da olsa değişiyor. Ben bu davanın herkese örnek olmasını, artık insanların etnik köken ayrımı yapmaktan vazgeçmelerini ümit ediyorum."

AA
Kaynak: Haberler.com