20 Şubat 2012 Pazartesi

Cihan'a Özgürlük!

Cihan Kırmızıgül'ün arkadaşları ve hocaları, 2 yıldır tutuklu bulunan Kırmızıgül'e özgürlük istedi. Arkadaşları, "Cihan'ın ömründen çalınan 2 yılın hesabını kim verecek" diye sordu.


Puşi taktığı için 2 yıldır tutuklu bulunan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül için arkadaşları ve hocaları eylem yaptı.

Galatasaray Üniversitesi içinde toplanan 200'ü aşkın kişi, alkışlar ve sloganlarla Kırmızıgül hakkında tutuklama kararı veren Beşiktaş Adliyesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

ARKADAŞLARI VE HOCALARI ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Çırağan Sarayı'nın önünde yolu keserek oturma eylemi yapan kitle, alkışlarla Kırmızıgül'ün tutuklanmasını protesto etti.

Eylemde, "Tutukluluk süresi, yıldıramaz bizleri", "Baskılar son bulsun, Cihan özgür olsun", "Yıkılsın hücreler, tüm tutsaklara özgürlük" sloganları atıldı. Eylemde tutuklu öğrencilerin yanı sıra, Büşra Ersanlı, Ahmet Şık, Nedim Şener gibi isimlere de özgürlük istendi.

Beşiktaş Adliyesi önünde öğrenciler ve akademisyenler adına açıklama yapan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Ezgi Kardeş, "Hukuksuzluğun son bulmasını; özgürlüğü ve eğitim hakkı elinden alınan arkadaşımız Cihan'ın tahliye edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

'ÖMRÜMÜZ KAÇ PARA'

Uzun tutukluluk süresine tepki gösteren Kardeş, "Soruyoruz! Cihan'ın ömründen çalınan 2 yılın hesabını kim verecek? 'Tazminatı neyse veririz' deyip ömrümüze fiyat mı biçecekler? Gençliğimiz, ömrümüz kaç para?" diye sordu.

'EN 'TERÖRİST' ÜLKE TÜRKİYE'

Dünyada 'terörist' olma iddiasıyla yargılanan yaklaşık 35 bin kişinin 13 bininin Türkiye'de yaşadığını hatırlatan Kardeş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terörle Mücadele Kanunu ve DGM'lerin devamı niteliğindeki özel yetkili mahkemeler eliyle, 'terörist' damgasıyla binlerce insan keyfi gerekçelerle tutuklandı ve tutuklanmaya devam ediyor."

Kardeş, TMK'nın kaldırılmasını, özel yetkili mahkemelerin lağvedilmesini talep etti.

Eyleme, tutuklu öğrenci Deniz Küçükbumin'in annesi, Emine Küçükbumin de destek verdi.

NE OLMUŞTU?

2010 yılını Şubat ayında Çağlayan'da bir markete düzenlenen molotof kokteylli saldırının ardından, Cihan Kırmızıgül, puşi taktığı için duraktan gözaltına alındı ve tutuklandı.

Molotof kokteyllerinin üzerinde Kırmızıgül'e ait parmak izi ve DNA örneğine rastlanmadı.

Gizli tanığın, gördüğü kişinin Kırmızıgül olmadığı yönündeki beyanlarına rağmen, Kırmızıgül 2 yıldır tutuklu yargılanıyor.

14 Ekim 2011 tarihindeki 5'nci duruşmada mütaalasını açıklayan savcı Mustafa Çavuşoğlu, Kırmızıgül'ün beraatini istedi. Ancak savcı bir sonraki duruşmada değiştirildi.

Kırmızıgül'ün bir sonraki duruşması 23 Mart 2012 tarihinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Kaynak: ETHA