28 Şubat 2012 Salı

Hocalı mitingi nedeniyle İçişleri Bakanı'na suç duyurusu

İHD ve Halkevleri, pazar günü Hocalı Katliamı adı altında yapılan ırkçı mitingte konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve miting tertip komitesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnsan Hakları Derneği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Hocalı eylemindeki ırkçı konuşma ve dövizler nedeniyle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve miting tertip komitesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen İHD İstanbul Şubesi üyeleri adına açıklama yapan Meral Çıldır, İdris Naim Şahin'in "20 yıl önce bugün, kan içiciler, katiller, acımasızlar ve merhametsizler, yüreksizler, korkaklar Hocalı'da 603 insanın kanını içtiler. O kan o gün akmıştır, ama hesabı bitmemiştir. Türk milleti yaşadıkça o kanın hesabı yapılacaktır ve sorulacaktır" şeklindeki ırkçı ve Ermeni halkını hedef gösteren konuşmasını hatırlattı.

Söz konusu mitingde yapılan konuşmalar ve atılan sloganlar ile taşınan pankartların ırkçı ve bir halkı zedeleyici olduğunda dikkat çeken Çıldır'ın açıklamasının ardından suç duyurusu dilekçeleri savcılığa verildi.

İstanbul Halkevleri yöneticilerinin oluşturduğu bir heyet de sabah saatlerinde yaptıkları açıklamanın ardından suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Halkevleri Başkanı Özge Ozan açıklamasında, "İdris Naim Şahin'in tutumu bizi şaşırtmamıştır. Çünkü kendisi AKP faşizminin aynasıdır. 26 Şubat'ta örtülü finansmanlar, bindirilmiş kıtalar ve iktidar desteği ile örgütlenen miting bir kamuoyu tepkisi değil AKP'nin özel psikolojik harp operasyonudur. Faşizme karşı 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganıyla sokaklarda olacağız" dedi.

Kaynak: ETHA