28 Şubat 2012 Salı

Müdahillik talebine red

Kadın örgütlerinin kadın cinayeti davalarına müdahil olma talepleri devam ederken, Gülay Yaşar davasındaki müdahillik talebi de reddedildi.

Eski eşi Gülay Yaşar'ı intihar süsü vererek öldürdüğü iddia edilen Muhittin Özücoşkun'un "hakaret" ve "tehdit" suçlamasıyla yargılandığı davaya devam edildi.

Gülay Yaşar'ın "tehdit" ve "hakaret" gerekçesiyle yaptığı başvuru, ölümünden sonra sonuçlanmış, Yaşar öldükten sonra Özücoşkun hakkında dava açılmıştı.

Daha önce hakkında yakalama kararı verilen Muhittin Özücoşkun, nöbetçi savcılıkta ifade vermiş ve tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmişti.

İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Özücoşkun'un yanı sıra Gülay Yaşar'ın babası Duran Yaşar katıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun bir önceki celsede yaptığı müdahillik başvurusu, suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddedildi.

Sanık Muhittin Özücoşkun, Gülay Yaşar’ı tehdit etmediğini iddia ederek, boşandıktan sonra da görüşmeye devam ettiklerini öne sürdü.

Baba Duran Yaşar, şikayetinde ısrarcı olduğunu bildirdi. Yaşar'ın avukatı Selda Savaş, duruşma bitiminde, "Soruşturmanın başından bu yana adaletin tecelli edeceğine inancımı yitirdim. İstifa ediyorum" diyerek, duruşmadan çekildi.

Duruşma 31 Mayıs 2012 tarihine ertelendi.

Kaynak: ETHA