28 Şubat 2012 Salı

TAYAD, hasta tutuklu Karadağ için özgürlük istedi

TAYAD, hasta tutuklu Yasemin Kardağ'ın bugün görülecek duruşması öncesinde yaptığı açıklamada, "Yasemin Karadağ'a özgürlük" istedi.


Hasta tutuklu Yasemin Karadağ bugün hakim karşısına çıkıyor. Mahkeme öncesinde TAYAD'lı aileler Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaparak, Karadağ'ın tedavi edilebilmesi için serbest bırakılmasını istedi.

TAYAD adına basın açıklaması yapan Hüseyin Taşkır, "Yasemin Karadağ 7 aydır tutsak, tutsaklık günlerinde sağlığı daha da kötüye gidiyor. Hastahaneye götürüldüğünde kelepçesi çıkarılmadığı için tedaviyi reddediyor. Hastahaneye götürülüşünde iki kez görevli askerlerin saldırısına uğradı" dedi.

Son birkaç gün içinde hapishane müdürünün, 2 infaz koruma memurunu Karadağ'ın doktorunun yanına göndererek sağlığı hakkında bilgi almak istediğini belirten Taşkır, "'Yasemin Karadağ, bu durumuyla ne zamana kadar yaşar?' diye sormuşlar. Hapishane müdürlüğü bu bilgiyi neden istiyor, bunu açıklamalıdır. Yasemin'in son süresini mi ölçmeye çalışıyor. Ölümün kıyısına gelip gelmediğini mi teyit etmek istiyor?" diye sordu.

'GÜLER ZERE GİBİ OLMASI İSTENİYOR'

"Güler Zere'yi de hastalığının ilerlemesine ve dönülmez bir noktaya ulaşmasına kadar tahliye etmemişler" diyen Taşkır, "Onu ölümün kıyısında tahliye etmişlerdi. Şimdi Yasemin için de mi aynısını yapmak istiyorlar? Adalet yoktur bu tabloda. Yasemin Karadağ için, adalet istiyoruz" diye konuştu.

Taşkır, "Bugün yapılacak duruşmada hakim, Yasemin Karadağ'ın ya serbest bırakılmasına ve tedavisinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesine karar verecek ya da ölme riski de dahil sağlığının daha da bozulmasına sebep olacak" dedi.

Hüseyin Taşkır son olarak şöyle konuştu: "Bizler bir evladımızın daha tecrit zulmüyle, bürokrasinin insafsızlığıyla, tedavisi engellendiği için izin vermeyeceğiz. Yasemin'i tahliye ettirene kadar mücadele edeceğiz."

Eylem, "Yasemin Karadağ'a özgürlük" ve "İşkence yapmak şerefsizliktir" sloganlarıyla sona erdi.

Kaynak: ETHA