28 Şubat 2012 Salı

UCM, Roboski Katliamı başvurusunu işleme aldı

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın, Roboski Katliamı'na ilişkin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları başvuru işleme alındı.

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın, Roboski Katliamı'na ilişkin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yaptıkları başvuru işleme alındı. Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Demirtaş ve Kışanak'a gönderilen yazıda; doküman ve mektupların değerlendirmeye alındığı ve çıkacak kararın gerekçeli metni ile gönderileceği belirtildi.

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, geçen ay Roboski Katliamı'na ilişkin hazırladıkları dosya ile birlikte Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Başvuruda, katliama ilişkin hükümet temsilcilerinin beyanlarına yer verilerek, gerçek bir yargılama yapılmaması ihtimalinin çok yüksek olduğu belirtildi. Başvuruda gözlemler, fotoğraflar, görüntüler, tutanaklar, siyasi partilerin görüşleri, medyada çıkan haberler, ölenlerin kimlikleri, otopsi belgeleri ve hayat hikayeleri yer aldı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Demirtaş ve Kışanak'a bir yazı göndererek yapılan başvurunun işleme alındığını bildirdi. Gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: "Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı, doküman ve mektubunuzu almış bulunmaktadır. Bu haberleşme tamamen usule uygun olarak İletişim Kayıt Ofisi'ne girmiştir. Biz, göndermiş olduğunuz dokümanları Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü çerçevesinde değerlendirmeye almış bulunmaktayız. Bir karar ulaşır ulaşmaz sizi yazılı olarak bilgilendireceğiz ve size kararın gerekçeli metnini ileteceğiz."

BDP, Roboski katliamıyla ilgili olarak daha önce de BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne başvuru yapmıştı.

Kaynak: ETHA