24 Şubat 2012 Cuma

Yasa yalan, itlaf gerçek!

2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile birlikte itlaf ekiplerinin tarihe karıştığını her fırsatta dile getiren hükûmet, Türkiye'nin dört bir yanından gelen itlaf haberlerine kulaklarını tıkamış durumda. Devletin idaresi de yargısı da yasaklandığı iddia edilen itlaflara karşı herhangi bir yaptırım uygulamamak konusunda ısrarlı.

Dün, sosyal paylaşım sitelerinde dolaşıma sokulan bir video kaydı, bir belediyedeki itlaf ekibi çalışanlarının hayvanları nasıl katlettiğini soğuk kanlılıkla anlattıklarını belgeledi. Videoda, Tuzla Belediyesi'ne ait Tuzla Doğal Yaşam Parkı'nda çalıştıkları iddia edilen şahısların her gün kaç köpeği nasıl öldürdüklerini anlattıkları görülüyor.

İddialara göre video, Tuzla Belediye Başkanı'na da gönderildi ve durum adlî soruşturma için savcılığa bildirildi. Savcılık, soruşturma sonucunda herhangi bir suç unsuruna rastlamadığını bildirdikten sonra video, kamuoyu tepkisi oluşturmak amacı ile internete yüklendi. Kimin tarafından çekildiği belli olmayan videodan haberdar olan Tuzla Belediye Başkanı'nın, videodaki çalışanları hakkında herhangi bir disiplin soruşturması açmadığı da videoda yer alan bilgiler arasında.

Videoda sıkça adı geçen Lysthenon Forte adlı anestezik ilacın ise insanda ve hayvanda solunum felci, kalp krizi gibi hayatî tehditler barındırdığı biliniyor.

İşte o video: